נגישות

פנקייק מלוח עם גבינה צפתית וירקות

2014-09-28 כדאי להשקיע באופן ההגשה. גם ילדים "אוכלים עם העיניים" ויאכלו יותר בשמחה מנה שהיא אסתטית וצבעונית.

מידע כללי

ציון גולשים:

4 מתוך 5

דרגת קושי:
בינוני
סוג מתכון:
חלבי
מס' מנות:
4 מנות
זמן הכנה:
30 דקות

המצרכים הדרושים לפנקייק מלוח עם גבינה צפתית וירקות

  • מלפפון
  • כפית שמן זית
  • קורט מלח

אופן הכנה לפנקייק מלוח עם גבינה צפתית וירקות

1. מעבירים את הביצה, החלב והשמן לקערת ערבוב בינונית.

2. טורפים לאט בעזרת מטרפה עד לקבלת בלילה אחידה. מוסיפים את הקמח בהדרגה.
מחממים מחבת טפלון נקייה לחום בינוני. לאחר שהמחבת התחממה, יוצקים באמצעות מצקת עיגולים בינוניים מהבלילה אל המחבת. יש לשים לב לשמור על מרווח 2-3 ס"מ בין עיגולי הפנקייקים במחבת.
3. לאחר טיגון של כחצי דקה, מניחים מעל כל פנקייק מספר קוביות גבינה צפתית.
4. בעזרת כף טיגון מחורצת (תרווד) שטוחה, הופכים את הפנקייקים ומטגנים עוד דקה.

 

להגשה:

חותכים את הפלפל האדום לרצועות ואת המלפפון פורסים לפרוסות בינוניות.
מעבירים את הירקות לצלחת ומעל מפזרים מעט מלח ויוצקים כפית שמן זית.
מגישים את הפנקייקים חמים, בליווי הירקות הטריים.

 

טיפ השף:

בהכנת פנקייקים חשוב לשמור על להבת גז נמוכה, להבה גבוהה גורמת לבועות גדולות בפנקייק ואז הפנקייק נאפה מבחוץ אך לא מבפנים.

דיאטנית תנובה ממליצה לפנקייק מלוח עם גבינה צפתית וירקות

כדאי להשקיע באופן ההגשה. גם ילדים "אוכלים עם העיניים" ויאכלו יותר בשמחה מנה שהיא אסתטית וצבעונית.

דרגו
חזרה למתכונים לפעוטות