נגישות

פסטה ברוטב יוגורט ועגבניות

2014-10-01 מנה בריאה ומשביעה של פסטה, שהיא המאכל האהוב על כל בני הבית. המנה מורכבת מפחמימה מורכבת שמוגשת עם רוטב רוזה המשלב עגבניות ויוגורט, ללא שמנת.
פסטה ברוטב יוגורט ועגבניות

מידע כללי

ציון גולשים:
דרגת קושי:
קל
מס' מנות:
4
זמן הכנה:
20 דקות

המצרכים הדרושים לפסטה ברוטב יוגורט ועגבניות

  • ​1 חבילת פסטה מהסוג שאוהבים
  • לרוטב עגבניות ויוגורט:
  • 2-3 כפות שמן זית
  • 1-2 שיני שום פרוסות
  • 1 קופסת עגבניות מרוסקות מאיכות גבוהה (400 גרם)
  • 1/4 כוס מים
  • 10 עגבניות שרי (הכי טעים שרי תמר) חצויות.

​אופן הכנה לפסטה ברוטב יוגורט ועגבניות

​1. מזהיבים את השום תוך כדי ערבוב במשך דקה שתיים (צריך להיזהר שהשום לא יישרף).
2. מוסיפים עגבניות שרי, עגבניות מרוסקות מים וסילאן, מביאים לרתיחה ומבשלים כ-20 דקות תוך ערבוב קל מדי פעם.
3. מסירים מהכיריים.
4. מוסיפים את היוגורט והבזיליקום ומביאים לסף רתיחה בלבד. (אסור שהרוטב עם היוגורט יגיע לרתיחה) 
5. מתבלים במעט מלח ופלפל.
6. במקביל, מבשלים את הפסטה במי מלח לפי הוראות היצרן פחות דקה כדי שישאר אל דנטה. מסננים. 
 
להגשה:
7. שמים בצלחת מנת פסטה ומוזגים מעליה כמות נדיבה של רוטב.
8. ניתן לעטר בפטרוזיליה קצוצה. 

טיפ: מומלץ להכין עם פסטה מקמח מלא.
דרגו
חזרה למתכונים לפעוטות