נגישות

קציצות סלמון ובטטה

2014-09-29 את הקציצות האלה לא רק הילדים יאהבו, והן נחטפות במהירות מהשולחן. הקציצות נוחות לאחיזה ביד, בעלות מרקם רך וטעם נפלא
קציצות סלמון ובטטה

מידע כללי

ציון גולשים:

5 מתוך 5

דרגת קושי:
בינוני
סוג מתכון:
פרווה
מס' מנות:
12 קציצות
זמן הכנה:
15 דקות, בנוסף לזמן הטיגון

המצרכים הדרושים לקציצות סלמון ובטטה

  • 1 פרוסת לחם בלי קרום, חתוכה לקוביות
  • ½ בצל קטן
  • 1 כף עלי שמיר
  • 1 ביצה גדולה טרופה
  • קורט מלח
  • 3-2 כפיות שמן זית לטיגון

אופן הכנה לקציצות סלמון ובטטה

1. מרסקים את קוביות הלחם לפירורים במעבד המזון. מוסיפים בצל, שמיר ופטרוזיליה ומפעילים בלחיצות קצרות כדי לקצוץ אותם דק. מוסיפים את קוביות הבטטה ומפעילים את מעבד המזון עד שהבטטה מרוסקת לפירורים דקים.
2. מפעילים שוב את מעבד המזון ומוסיפים את קוביות הסלמון אחת אחרי השנייה. מתקבלת תערובת טחונה יבשה למדי. מעבירים את התערובת לקערת ערבוב.
3. מוסיפים לתערובת הדג את הביצה הטרופה וקורט מלח ומערבבים היטב במזלג לתערובת אחידה.
4. מחממים כפית שמן במחבת גדולה בעלת ציפוי מונע־הידבקות מעל להבה בינונית נמוכה. מודדים 2 כפות מתערובת הדג (הכי נוח להשתמש בכף כדורית קפיצית להכנת גלידה בנפח 30 מ"ל), צרים קציצה עגולה שטוחה ומניחים במחבת. מכינים עוד 5-4 קציצות באותה דרך (מספר הקציצות שמטגנים בכל מחזור תלוי בגודל המחבת). מטגנים עד שצדן התחתון של הקציצות משחים קלות. הופכים ומשחימים את הצד השני. מכינים מחזור נוסף של קציצות באותה דרך - אם השמן שבמחבת השחים, סופגים אותו במגבת נייר לפני הכנת מחזור נוסף של קציצות, ומוסיפים למחבת כפית של שמן טרי. מגישים חם, פושר או קר.

 

טיפ השף:
- לגרסה ללא גלוטן: משתמשים בלחם ללא גלוטן, או ב־4 כפות פירורי לחם ללא גלוטן.
- אפשר להחליף את הסלמון בפילה דג ים אחר.

 

היה לכם טעים? הכנסו עכשיו לעמוד המומלץ של קציצות מאמא עוף– קציצות

 

דרגו
חזרה למתכונים לפעוטות