נגישות

תבשיל אפונה וגזר עם עגבניות וגבינה צהובה

2014-09-29 לעיתים ילדים צריכים להיחשף 20 פעמים למזון חדש, עד שיסכימו לטעום ממנו. אם הילד מסרב לאכול, לא כדאי להכריח אותו, אלא להמשיך לחשוף אותו למאכל ללא התנצחויות מיותרות.
תבשיל אפונה וגזר עם עגבניות וגבינה צהובה

מידע כללי

ציון גולשים:

3 מתוך 5

דרגת קושי:
קל
סוג מתכון:
חלבי
מס' מנות:
2 מנות
זמן הכנה:
20 דקות

המצרכים הדרושים לתבשיל אפונה וגזר עם עגבניות וגבינה צהובה

אופן הכנה לתבשיל אפונה וגזר עם עגבניות וגבינה צהובה

1. מגרדים את העגבנייה מעל פומפייה גסה.
2. מרתיחים סיר בינוני עם ליטר וחצי מים. לאחר רתיחת המים מוסיפים את האפונה והגזר אל המים.
3. מכינים בצד מעל הכיור מסננת לסינון הירקות. לאחר 6 דקות של רתיחה ובישול של הירקות מסננים את הירקות והמים מעל המסננת שבכיור.
4. מצננים ומעבירים את הירקות לקערה של מעבד מזון. טוחנים למרקם מעט גס.
5. מוסיפים מעל את העגבנייה המגורדת והגבינה הצהובה, ומתבלים בקורט מלח.

טיפ השף:

במקום העגבנייה ניתן להוסיף כפית של קטשופ.

דיאטנית תנובה ממליצה לתבשיל אפונה וגזר עם עגבניות וגבינה צהובה

לעיתים ילדים צריכים להיחשף 20 פעמים למזון חדש, עד שיסכימו לטעום ממנו. אם הילד מסרב לאכול, לא כדאי להכריח אותו, אלא להמשיך לחשוף אותו למאכל ללא התנצחויות מיותרות.

דרגו
חזרה למתכונים לפעוטות