נגישות

תבשיל תפוחי אדמה

2014-09-29 פלפל אדום הוא ירק עשיר במיוחד בויטמין C.
תבשיל תפוחי אדמה

מידע כללי

ציון גולשים:

4 מתוך 5

דרגת קושי:
בינוני
סוג מתכון:
בשרי
מס' מנות:
4 מנות
זמן הכנה:
40 דקות

המצרכים הדרושים לתבשיל תפוחי אדמה

  • 2 כפות שמן זית
  • מלח גס​

אופן הכנה לתבשיל תפוחי אדמה

1. מבשלים בסיר את תפוחי האדמה ומכסים ב- 10 ס"מ מים. מתבלים ב- 1/3 כפית מלח גס ומרתיחים.
2. מנמיכים את האש וממשיכים לבשל עם מכסה סגור חלקית לעוד 15-20 דקות עד לריכוך מלא. כשתפוחי האדמה רכים מסננים במסננת את נוזלי הבישול. חשוב לשמור על צורת קוביות תפוחי האדמה. במקביל, בזמן בישול תפוחי האדמה, מעבירים את האפונה והפלפל לסיר נוסף, מכסים במים מתבלים בקורט מלח ומרתיחים ל- 6 דקות בישול.
3. מאחדים בסיר האפונה והפלפלים את תפוחי האדמה המסוננים, מתבלים בשמן זית, וקורט מלח גס, מערבבים במידת הצורך מוסיפים עוד מעט מים שיכסו את האפונה.
4. מבשלים לריכוך של עוד 5-6 דקות. מסננים לאחר הריכוך.
5. מעבירים לקערת הגשה מרכזית את קוביות תפוחי האדמה והירקות. מפזרים מעל את הפסטרמה החתוכה ומגישים פושר.​

 

טיפ השף:

אין צורך לקרר את תפוחי האדמה לאחר הבישול אלא רק לסנן ובכך לשמור על מרקמם.

דיאטנית תנובה ממליצה לתבשיל תפוחי אדמה

פלפל אדום הוא ירק עשיר במיוחד בויטמין C.

דרגו
חזרה למתכונים לפעוטות