נגישות

אורז מוג'דרה עם שווארמה פרגיות

2014-10-01 למה ללכת למסעדה אם אפשר להכין בבית... מתכון מנצח למנה ישראלית אהובה.
אורז מוג'דרה עם שווארמה פרגיות

מידע כללי

ציון גולשים:

4 מתוך 5

דרגת קושי:
בינוני
סוג מתכון:
בשרי
מס' מנות:
4
זמן הכנה:
10 דקות, זמן בישול: 45 דקות

המצרכים הדרושים לאורז מוג'דרה עם שווארמה פרגיות

  • ​200 גרם שווארמה פרגיות אמיתית של "מאמא עוף"
  • 1 כוס אורז בסמטי מלא
  • ½2 כוסות מים
  • 3 כפיות שמן זית
  • מלח
  • 1 בצל גדול, קלוף וחתוך לרצועות
  • 2 שיני שום כתושות
  • ½1 כוסות עדשים ירוקות מבושלות מוקפאות של "סנפרוסט"
  • ½ כוס מים רותחים
  • ¼ כפית כורכום
  • ¼ כפית כמון טחון
  • ¼ כפית פלפל שחור טחון

אופן הכנה לאורז מוג'דרה עם שווארמה פרגיות

​1. שוטפים היטב את האורז במים נקיים - פעמיים - ומסננים. שמים את האורז בסיר, מכסים בהרבה מים ושורים למשך 20 דקות. מסננים היטב ומחזירים את האורז לסיר.
2. מוסיפים לסיר ½2 כוסות מים, 1 כפית שמן ו־¼ כפית מלח ומביאים לרתיחה מעל להבה בינונית־גבוהה. מרתיחים בלי כיסוי במשך כ־15 דקות, או עד שפני המים מגיעים לגובה 2-1 מ"מ מעל פני האורז. מערבבים, מכסים ומבשלים מעל להבה נמוכה מאוד במשך 30 דקות, או עד שכל המים נספגים והאורז מתרכך.
3. כרבע שעה לפני תום הבישול של האורז מתחילים להכין את המוג'דרה. מחממים את השמן הנותר בסיר בינוני ומטגנים את הבצל עד שיזהיב. מוציאים חצי מכמות הבצל לקערה ושומרים בצד.
4. מוסיפים לבצל שבסיר את השום ומערבבים. מוסיפים את העדשים ואת המים הרותחים ומביאים לרתיחה. מתבלים בכורכום, בכמון ובפלפל, מכסים ומבשלים במשך 3 דקות. טועמים ומתבלים במעט מלח.
5. מוסיפים את רצועות השוורמה, מכסים את הסיר ומשאירים על האש 3-2 דקות נוספות, רק עד שהבשר מתחמם.
6. מקפיצים את האורז המבושל במזלג ומחלקים לצלחות הגשה. עורמים את תערובת המוג'דרה והשווארמה על האורז ומפזרים למעלה את רצועות הבצל המטוגן השמורות. 


טיפ השף:
- לאורז בסמטי מלא טעם עדין מאוד, ואם מקפידים על שטיפה יסודית והשריה, אין לו את הטעם האופייני לאורז מלא, שרבים נרתעים ממנו.
- אם בכל זאת משתמשים באורז בסמטי לבן, מוותרים על ההשריה, מקטינים את כמות המים ל־2 כוסות ומבשלים במשך 15 דקות בלבד אחרי הכיסוי.

דרגו
חזרה למתכונים לבני נוער