נגישות

ביצים עלומות על תרד

2015-04-14 ביצים עלומות רכות שמבושלות במים הינן מקור טוב לחלבון. השילוב של חלבון עם ירקות ומנת פחמימות יוצר ארוחה מלאה במנה אחת. התרד עשיר בברזל ואידוי מהיר משאיר בו את הערכים התזונתיים.
ביצים עלומות על תרד

מידע כללי

ציון גולשים:
דרגת קושי:
קל
סוג מתכון:
חלבי
מס' מנות:
4
זמן הכנה:
20 דקות

המצרכים הדרושים לביצים עלומות על תרד

  • 4 ביצים טריות
  • 2 כפות חומץ הדרים
  • 4 פרוסות לחם דגנים מאיכות גבוהה
  • 1/2 סלסלה עגבניות שרי תמר חתוכות לרבעים
  • 2 כפות שמן זית
  • קורט מלח גס
  • פלפל גרוס

  • לתרד המאודה
  • חבילת עלי תרד (או בק-צ׳וי) נקיים
  • 2-3 כפות שמן זית

אופן הכנה לביצים עלומות על תרד

תרד מאודה
מחממים מעט את השמן במחבת ומכניסים פנימה את עלי התרד.
מנערים ומקפיצים (או הופכים ומערבבים בזהירות) במשך 4-5 דקות.
כשהעלים מתחילים להשחים, מוסיפים פנימה את המים. מפזרים מעט פלפל שחור. אין צורך להוסיף מלח בשלב הזה.
 
ביצים עלומות
מרתיחים מים בסיר גדול וכשהם רותחים מוסיפים פנימה את החומץ.
פותחים את הביצים אחת אחת ומחליקים אותן בזהירות לתוך המים הרותחים.
בעזרת כף "עוזרים" לחלבון לא להתפזר לכל עבר.
אחרי 4 דקות מוציאים בעזרת כף מחוררת. מנערים מעודפי מים ומניחים בצד.

לקראת ההגשה
שמים את העגבניות בקערה קטנה, מוסיפים קורט מלח גס ושמן זית ומערבבים.
קולים את הלחם בטוסטר או על מחבת יבשה עד לקבלת מרקם קריספי.
מניחים ע"ג צלחת פרוסה קלוייה. מעליה שמים כמות נדיבה של עלי תרד.
מניחים מעל את הביצה העלומה.
זורים גרגרי פלפל שחור גרוס ומלח גס.
מגישים לצד סלט העגבניות.  
דרגו
חזרה למתכונים לבני נוער