נגישות

חזה עוף במשרה אורגנו, שמן זית ושום

2014-09-30 מומלץ על שילוב של מנת עוף פעמיים בשבוע מתוך מגוון המנות הבשריות.​
חזה עוף במשרה אורגנו, שמן זית ושום

מידע כללי

ציון גולשים:

4 מתוך 5

דרגת קושי:
קל
סוג מתכון:
בשרי
מס' מנות:
5-6 מנות
זמן הכנה:
שעתיים השרייה + 15 דקות צלייה

המצרכים הדרושים לחזה עוף במשרה אורגנו, שמן זית ושום

  • 1 ק”ג חזה עוף בתיבול גריל "מאמא עוף"​
  • 1/3 כוס שמן זית
  • 1/4 כוס מים
  • עלים מ- 4 גבעולי אורגנו טרי (או 1/2 כפית אורגנו)
  • 2 כפיות שום כתוש
  • קורט מלח גס​

אופן הכנה לחזה עוף במשרה אורגנו, שמן זית ושום

1. חותכים את העוף לרבעים.

2. מערבבים את כל החומרים למעט המלח, ומשרים את העוף במקרר לשעתיים לפחות.
3. מחממים תנור ל- 180 מעלות.
4. מסדרים את חזות העוף כשכבה אחידה  מעל תבנית אפייה ומפזרים קורט מלח גס.
5. צולים בתנור ל- 5 דקות, מוציאים בזהירות את תבנית הצלייה, הופכים את העוף עם מזלג את וצולים לעוד 8-10 דקות.

טיפ השף:

ניתן להוסיף 2 כפות קטשופ לקבלת מתיקות עדינה.​

דיאטנית תנובה ממליצה לחזה עוף במשרה אורגנו, שמן זית ושום

מומלץ על שילוב של מנת עוף פעמיים בשבוע מתוך מגוון המנות הבשריות.​

דרגו
חזרה למתכונים לבני נוער