נגישות

כריכי סלמון מעושן וגבינה בבצק עלים

2014-10-01 מתכון חדש לכריכים נהדרים ומפתיעים מבצק עלים. מנה מושלמת לאירוח או סתם כשרוצים לנשנש.
כריכי סלמון מעושן וגבינה בבצק עלים

מידע כללי

ציון גולשים:

4 מתוך 5

דרגת קושי:
בינוני
סוג מתכון:
חלבי
מס' מנות:
12
זמן הכנה:
20 דקות, זמן אפייה: 20-22 דקות

המצרכים הדרושים לכריכי סלמון מעושן וגבינה בבצק עלים

  • מעט פלפל שחור
  • מלפפון קטן פרוס דק־דק
  • 100 גרם סלמון מעושן פרוס דק

אופן הכנה לכריכי סלמון מעושן וגבינה בבצק עלים

​1. מחממים תנור לחום קצת גבוה מבינוני (190 מעלות). מרפדים תבנית אפייה שטוחה גדולה בנייר אפייה. חותכים כל ריבוע בצק קפוא לשני מלבנים ומסדרים את המלבנים בתבנית.
2. מברישים את מלבני הבצק בחלמון טרוף וזורים עליהם מעט שומשום ומעט שמיר קצוץ לעיטור. אופים במרכז התנור במשך 22-20 דקות, עד שפני הבצק מזהיבים יפה. מוציאים מהתנור ומצננים מעט. 3. מערבבים את הגבינה עם 2 כפיות שמיר קצוץ, מיץ לימון, שום ופלפל. חוצים כל מלבן בצק לשתי שכבות ומורחים גבינה על השכבה התחתונה של כל מלבן בצק.
4. מסדרים על הגבינה 4-3 פרוסות מלפפון ומניחים עליהן פרוסת סלמון. מכסים בשכבה העליונה של הבצק. מגישים מיד, או מסדרים בכלי, מכסים ושומרים במקרר עד לשעת ההגשה.


טיפ השף:
כדי ליצור דוגמת שתי־וערב על מלבני הבצק, מסמנים בחוד סכין חתכים אלכסוניים רדודים לאורך ולרוחב מלבן הבצק, לפני שמברישים אותו בחלמון הביצה.

דרגו
חזרה למתכונים לבני נוער