נגישות

לחמניות שמנת וזיתים

2014-10-01 לחמניות מבצק שמרים בחוש קל־הכנה, מועשר בקמח שיפון מלא ומשובץ בזיתים קצוצים. הלחמניות טעימות מאוד כשהן טריות, וטעימות לא פחות כשהן חצויות וקלויות (מומלץ ליום שאחרי האפייה, כשהן מתחילות לאבד מטריותן).
לחמניות שמנת וזיתים

מידע כללי

ציון גולשים:

4 מתוך 5

דרגת קושי:
קל
סוג מתכון:
חלבי
מס' מנות:
14-18
זמן הכנה:
16 דקות + תפיחה, זמן אפייה: 20-25 דקות

המצרכים הדרושים ללחמניות שמנת וזיתים

  • ¾ כוס קמח שיפון מלא
  • 1 כף סוכר
  • 2 כפיות (8 גרם) שמרים יבשים
  • ¼ כוס מים
  • 40 גרם חמאת "תנובה" חתוכה לקוביות קטנות
  • 1 כפית מלח
  • 1 ביצה גדולה, טרופה
  • 14 זיתים ממולאים בגמבה, או זיתים ירוקים גדולים מגולענים

אופן הכנה ללחמניות שמנת וזיתים

​1. מכינים שתי תבניות שקעים סטנדרטיות (תבניות מאפינס/ קאפקייקס). משמנים היטב בשמן זית 16 שקעים בתבניות וזורים ¼ כפית סובין על תחתית כל שקע. מטלטלים מעט את התבניות, כדי שהסובין יתפזר ויצפה את קרקעית השקעים.
2. מנפים את 2 סוגי הקמח לקערה גדולה, מוסיפים סוכר ושמרים ומערבבים היטב. יוצרים גומה במרכז.
3. מערבבים את השמנת החמוצה עם המים בסיר קטן, מוסיפים חמאה ובוחשים מעל להבה בינונית־נמוכה עד שהחמאה נמסה והתערובת חמה מאוד למגע יד. יוצקים את תערובת השמנת אל הגומה שבתערובת הקמח שבקערה. מוסיפים את המלח וטורפים מעט מהקמח לתוך תערובת הנוזלים.
4. מורידים לקערית 2 כפיות מהביצה הטרופה ושומרים לזיגוג פני הלחמניות. מוסיפים את שארית הביצה לקערה וטורפים במטרף או במיקסר ידני במשך 2 דקות לבלילה רכה וחלקה.
5. קוצצים את הזיתים ומוסיפים אותם לבלילה. מערבבים כדי לפזר אותם בצורה אחידה.
6. מחלקים את הבלילה בין השקעים - הבלילה צריכה למלא את השקעים עד חצי הגובה. אם יש צורך, משמנים שקעים נוספים וזורים בתוכם סובין. מכסים את התבניות במגבות מטבח נקיות ומשהים לתפיחה עד שהבלילה כמעט ממלאת את השקעים.
7. מחממים את התנור לחום בינוני־גבוה (200 מעלות). טורפים את הביצה השמורה עם 2 כפיות מים ומברישים בה את פני הלחמניות. אופים במשך 25-20 דקות, עד שהלחמניות מקבלות גוון חום־זהוב.
8. מצננים את הלחמניות בתבניות במשך 20 דקות. מחלצים את הלחמניות מהשקעים ומעבירים להשלמת הצינון על רשת מתכת.


טיפ השף:
ניתן להחליף את קמח השיפון בקמח מחיטה מלאה, או להכין את הלחמניות מקמח לבן בלבד.

דרגו
חזרה למתכונים לבני נוער