נגישות

מרק עגבניות וגרגירי חומוס

2014-10-01 מרק מחמם, משביע וטעים מאוד. השימוש בעגבניות משומרות קצוצות ובגרגרי חומוס מבושלים מראש מקל את ההכנה ומקצר מאוד את משך הבישול
מרק עגבניות וגרגירי חומוס

מידע כללי

ציון גולשים:

4 מתוך 5

דרגת קושי:
קל
סוג מתכון:
בשרי/פרווה
מס' מנות:
4
זמן הכנה:
10 דקות + 25 ד' בישול

המצרכים הדרושים למרק עגבניות וגרגירי חומוס

  • 2 שיני שום כתושות
  • 1 כף שמן זית
  • ½2 כוסות מרק צח מתובל היטב (או 2 שקיקים של מרק נמס עוף / בטעם עוף 10 קלוריות למנה מומסים ב־½2 כוסות מים רותחים)
  • ⅛ כפית פלפל שחור
  • קורט צ'ילי גרוס
  • ריחן קצוץ לעיטור

אופן הכנה למרק עגבניות וגרגירי חומוס

1. יוצקים את העגבניות המשומרות לסיר בינוני. קוצצים דק את עלי הריחן ומוסיפים לסיר יחד עם השום ועם שמן הזית. מערבבים היטב ומביאים לרתיחה מעל להבה בינונית. מנמיכים את הלהבה ומבשלים בלי כיסוי במשך 10 דקות.
2. מוסיפים את המרק לסיר. מוסיפים את החומוס, מתבלים בפלפל ובצ'ילי, מערבבים ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים מעל להבה נמוכה במשך 15 דקות, עד שגרגרי החומוס רכים מאוד.
3. מחלקים את המרק לכלי הגשה, מעטרים בריחן ומגישים חם.

 

טיפ השף:
- אם מעדיפים מרק עגבניות חלק, בלי חתיכות עגבנייה, מרסקים את תערובת העגבניות בבלנדר (אם יש בלנדר מוט, אפשר לרסק בתוך הסיר) לפני שמוסיפים לסיר את המרק ואת החומוס.
- מרק פרווה אפשר להעשיר ביוגורט BIO תנובה 1.5% - מחלקים לצלחות ויוצקים במרכז כל צלחת כף יוגורט.

דרגו
חזרה למתכונים לבני נוער