נגישות

אצבעות נסיכת הנילוס

2014-09-30 מומלץ לשלב בתפריט השבועי שתי מנות דג כחלופה לעוף או בקר.​

מידע כללי

ציון גולשים:

4 מתוך 5

דרגת קושי:
בינוני
סוג מתכון:
פרווה
מס' מנות:
4 מנות
זמן הכנה:
30 דקות

המצרכים הדרושים לאצבעות נסיכת הנילוס

  • 400 גרם פילה נסיכת הנילוס, מופשר
  • מלח
  • קורט פלפל לבן
  • כוס פירורי לחם
  • שמן קנולה

אופן הכנה לאצבעות נסיכת הנילוס

1. מפשירים את הדג לילה במקרר.

2. מייבשים את הפילטים בנייר מגבת.
3. חותכים את הדג באלכסון לרצועות רחבות ומעבירים לקערה.
4. סוחטים 1/2 לימון מעל הדגים, מוספים קורט מלח, מערבבים ומשרים לרבע שעה במקרר.

5. מערבבים קמח עם מלח ומעט פלפל לבן בקערה. את פירורי הלחם שופכים בצלחת אחת ובצלחת שניה טורפים את הביצים.
6. טובלים כל חתיכת דג בקמח, ביצה ובפירורי לחם. מחממים שמן קנולה במחבת בחום בינוני (גובה השמן 0.5 ס"מ).

מטגנים את הדגים משני הצדדים עד להזהבה ומוציאים לנייר סופג.

7. מגישים בליווי פרוסת לימון.

 

טיפ השף:

מומלץ להפשיר דגים כשהם מונחים בכלי מכוסה, במדף התחתון במקרר.

דיאטנית תנובה ממליצה לאצבעות נסיכת הנילוס

מומלץ לשלב בתפריט השבועי שתי מנות דג כחלופה לעוף או בקר.​

דרגו
חזרה למתכונים לבני נוער