נגישות

סלט קולסלאו ותירס

2014-09-30 הכרוב (יחד עם ברוקולי וכרובית) שייך לירקות ממשפחת המצליבים הידועים בסגולותיהם הבריאותיות. מומלץ לשלב ירקות מצליבים בארוחה פעמיים-שלוש בשבוע.
סלט קולסלאו ותירס

מידע כללי

ציון גולשים:

5 מתוך 5

דרגת קושי:
קל
סוג מתכון:
פרווה
מס' מנות:
4 מנות
זמן הכנה:
10 דקות הכנה ו- 30 דקות במקרר

המצרכים הדרושים לסלט קולסלאו ותירס

  • ​1 כרוב לבן בינוני, חתוך דק
  • 1 גזר גדול, קלוף ומגורד בפומפיה
  • 3-4 כפות מיונז
  • 1/2 כוס גרגירי תירס קפוא של "סנפרוסט"​ (מבושל לפי הוראות היצרן)
  • 1 כף לימון טרי
  • 1 כפית שטוחה של סוכר
  • קורט מלח
  • מעט פלפל לבן

אופן הכנה לסלט קולסלאו ותירס

1. מרתיחים סיר בינוני עם מים וקורט מלח.
2. מבשלים את התירס כ- 6 דקות. מסננים, שוטפים ומייבשים במסננת.
3. מערבבים היטב את כל המוצרים בקערה גדולה, מכסים ומשרים במקרר לחצי שעה.
4. מערבבים שוב ומגישים קר.

טיפ השף:

המתכון מתאים כתוספת ירק לכל ארוחה, חלבית או בשרית.

דיאטנית תנובה ממליצה לסלט קולסלאו ותירס

הכרוב (יחד עם ברוקולי וכרובית) שייך לירקות ממשפחת המצליבים הידועים בסגולותיהם הבריאותיות. מומלץ לשלב ירקות מצליבים בארוחה פעמיים-שלוש בשבוע.

דרגו
חזרה למתכונים לבני נוער