נגישות

סלט קלוי של עגבניות וצפתית עזים

2014-10-01 ציפוי פריך של פירורי לחם וגבינת רוקפור וקלייה קצרה תחת הגריל הופכים את הסלט הזה למעדן מיוחד.
סלט קלוי של עגבניות וצפתית עזים

מידע כללי

ציון גולשים:

0 מתוך 5

דרגת קושי:
קל
מס' מנות:
1
זמן הכנה:
10 דקות

המצרכים הדרושים לסלט קלוי של עגבניות וצפתית עזים

  • 1 כפית מיץ לימון
  • קורט סוכר
  • 150 גרם עגבניות שרי (16-14 עגבניות)

אופן הכנה לסלט קלוי של עגבניות וצפתית עזים

​1. מחממים את הגריל של התנור לחום גבוה. משמנים תבנית אישית חסינת־חום (בערך 16x10 ס"מ - מלבנית או אליפטית) בחצי כפית שמן זית. משפשפים את פנים התבנית המשומן בצד החתוך של שן השום החצויה, כדי להעניק לשמן ניחוח שום עדין.
2. טורפים את כפית השמן הנותרת עם מיץ הלימון ועם הסוכר בקערית קטנה.
3. חוצים את העגבניות וחותכים את הגבינה הצפתית לקוביות קטנות. 
4. מפזרים את חצאי העגבניות ואת קוביות הגבינה הצפתית בתבנית ומטפטפים עליהן את רוטב השמן והלימון.
5.  מערבבים את פירורי הלחם עם גבינת הרוקפור המגוררת וזורים על הסלט. זורים למעלה את הריחן הקצוץ.
6. מניחים את תבנית הסלט במרחק 10 ס"מ מתחת לגריל החם וקולים במשך 5-3 דקות, או עד שפירורי הלחם והגבינה מתחילים להשחים.
7. מוציאים את התבנית מהתנור (בידיים מוגנות בכפפות תנור, או בעזרת מטלית מבודדת או מגבת מטבח). מניחים על צלחת תחתית תואמת או על משטח מבודד אחר ומגישים מיד. אפשר ללוות את הסלט בלחם טרי או קלוי מקמח מלא.

טיפ השף:
- להכנת חצי כוס פירורי לחם טריים (חצי כוס = 8 כפות), מסירים את הקרום מפרוסה בינונית של לחם בן יום, או מפרוסת לחם קפואה (אם משתמשים בלחם טרי ממש, צריך לייבש אותו קצת בטוסטר), וחותכים לקוביות. מכניסים את קוביות הלחם למעבד מזון או לממחה ומרסקים לפירורים.
- אל תוותרו על קורט הסוכר - הוא מדגיש את המתיקות הטבעית של העגבניות.
- אם מכינים יותר ממנה אחת, אפשר להכין כל מנה בתבנית אישית, או את כל הכמות יחד בתבנית אחת גדולה.
דרגו
חזרה למתכונים לבני נוער