נגישות

סלט שעועית ומוצרלה

2014-09-30 ​כמה פשוט, ככה טעים! מתכון מעולה לסלט שעועית וגבינת מוצרלה משובחת.
סלט שעועית ומוצרלה

מידע כללי

ציון גולשים:

0 מתוך 5

דרגת קושי:
קל
סוג מתכון:
חלבי
מס' מנות:
6
זמן הכנה:
15 דקות, זמן בישול: 20 דקות

המצרכים הדרושים לסלט שעועית ומוצרלה

  • 100 גרם גבינת מוצרלה חצי־קשה של "תנובה"
  • 30 גרם עגבניות לחות (6-5 יחידות)
  • 6 זיתים שחורים גדולים
  • 1 כף עלי פטרוזיליה קצוצים
  • 2 כפיות עלי ריחן קצוצים
  • 1 כף מיץ לימון סחוט טרי
  • ¼ כפית סוכר
  • קורט מלח
  • 1 כפית סומק

אופן הכנה לסלט שעועית ומוצרלה

​1. מרתיחים את המים בסיר, מוסיפים שעועית ושום ומביאים שוב לרתיחה. מכסים ומבשלים מעל להבה נמוכה במשך 15-10 דקות, עד שהשעועית רכה מאוד.
2. מסננים את השעועית ומעבירים לקערה. מוציאים את השום ויוצקים על השעועית החמה 1 כף שמן זית ו־2 כפות חומץ. מערבבים בזהירות ומצננים.
3. חותכים את המוצרלה לקוביות קטנות, קוצצים את העגבניות הלחות, מגלענים וקוצצים את הזיתים ומוסיפים לקערת השעועית יחד עם הפטרוזיליה והריחן. מערבבים.
4. טורפים את כף השמן הנותרת עם מיץ הלימון ומתבלים בסוכר ובמלח. יוצקים את התערובת על הסלט ומערבבים בעדינות. מכסים ומשהים במשך שעתיים לפחות (אפשר במקרר), כדי להניח לטעמים להיספג.
5. לפני ההגשה מעבירים את הסלט לכלי הגשה ובוזקים עליו את הסומק.

 

טיפ השף:
הסומק הוא תבלין המופק מפירותיו המיובשים של אוג הבורסקאים. צבעו אדום־סגלגל וטעמו חמצמץ. זהו התבלין שצובע באדום את פרוסות הבצל בדוכני הפלאפל. הסומק מתאים במיוחד לתיבול סלטים.

דרגו
חזרה למתכונים לבני נוער