נגישות

סלמון צלוי על מצע סלט עדשים

2014-09-30 דג הסלמון ידוע כמקור עשיר לחומצות שומן מסוג אומגה 3, שתועלתן הבריאותית נחקרה והוכחה במחקרים רבים.

מידע כללי

ציון גולשים:

3 מתוך 5

דרגת קושי:
בינוני
סוג מתכון:
פרווה
מס' מנות:
4 מנות
זמן הכנה:
45 דקות

המצרכים הדרושים לסלמון צלוי על מצע סלט עדשים

  • קורט מלח גס
  • ענף טימין שלם
  • 2 עגבניות אדומות

אופן הכנה לסלמון צלוי על מצע סלט עדשים

1. חותכים את העגבניות לקוביות בינוניות. את הבצל קוצצים דק.
2. מרתיחים סיר מים בינוני עם קורט מלח. מוסיפים לסיר את העדשים, מביאים לרתיחה נוספת על להבה גדולה ומבשלים 3 דקות.
3. מסננים ומצננים במים קרים. מייבשים במסננת. במקביל, מחממים את התנור ל- 180 מעלות.

4. מניחים את פילה הסלמון מעל תבנית לצלייה בתנור. מורחים מעל כל הסלמון את הקטשופ. מפזרים מעל הדג קורט מלח גס, יוצקים 2 כפות שמן זית, מפזרים מעל הדג את העגבניות והבצל, ומניחים את ענף הטימין מעל. יוצקים שוב כף שמן זית. מכניסים לתנור החם ל- 10-12 דקות של צלייה. 

5. מוציאים מהתנור ומצננים. מרחיקים את ענף הטימין.
6. מסירים במשיכה קלה את עור הדג. חותכים את הדג לחתיכות קטנות.
7. מערבבים את העדשים עם רוטב אלף האיים, הדג והירקות הצלויים.
8. מגישים בטמפרטורת החדר כמנות אישיות.

 

טיפ השף:

לשדרוג המנה מומלץ להוסיף לצלייה גם פלפל צהוב חתוך לקוביות בינוניות.

דיאטנית תנובה ממליצה לסלמון צלוי על מצע סלט עדשים

דג הסלמון ידוע כמקור עשיר לחומצות שומן מסוג אומגה 3, שתועלתן הבריאותית נחקרה והוכחה במחקרים רבים.

דרגו
חזרה למתכונים לבני נוער