נגישות

סלסה מעגבניות טריות

2014-10-01 אם אתם מחפשים משהו בריא וטעים לנשנש, נסו להכין סלסה מרעננת מעגבניות טריות. הסלסה מתאימה כחטיף מלוח וגם כמטבל לצד ארוחה. תיהנו!
סלסה מעגבניות טריות

מידע כללי

ציון גולשים:

4 מתוך 5

דרגת קושי:
קל
סוג מתכון:
פרווה
מס' מנות:
6-8
זמן הכנה:
כרבע שעה

המצרכים הדרושים לסלסה מעגבניות טריות

  • ​4 עגבניות בינוניות (500 גרם) בשלות ואדומות מאוד
  • ½ בצל סגול קטן
  • ½ פלפל שושקה אדום, או ¼ פלפל אדום רגיל (לא הכרחי)
  • פלפלון חריף אדום או ירוק - מפרוסה דקה ועד פלפלון שלם, בהתאם לדרגת החריפות הרצויה
  • 3-2 שיני שום קלופות
  • ¼ כוס עלי כוסברה שטופים
  • 3 כפות עלי פטרוזיליה שטופים
  • 3 כפות מיץ לימון או ליים
  • ½ כפית סוכר
  • קורט מלח

אופן הכנה לסלסה מעגבניות טריות

1. חולטים את העגבניות וקולפים (ראו טיפ), או מסירים את הקליפה בעזרת מקלף ירקות.
2. חוצים את העגבניות לרוחבן ומוציאים את הגרעינים. קוצצים את החצאים התחתונים של העגבניות לקוביות קטנות ומעבירים לקערה. חותכים את החצאים העליונים לרבעים ומסלקים את חיבורי העוקצים.
3. חותכים את חצי הבצל ואת הפלפל לקוביות גדולות. מרסקים את הבצל, הפלפל ורבעי העגבניות יחד עם המצרכים הנותרים במעבד מזון או בבלנדר עד שהירקות קצוצים דק מאוד.
4. יוצקים את התערובת המרוסקת על העגבניות הקצוצות ומערבבים בכף. טועמים ומתקנים את התיבול לפי הטעם.

 

להגשה:
מעבירים לקעריות הגשה, ומגישים עם נאצ'וס, חטיפי טורטייה, אצבעות לחם קלוי, או חטיפי טבילה פריכים אחרים.
הסלסה מתאימה להגשה גם על גבינה מלוחה, או עם ירקות קלויים או שניצלונים.

 

טיפ השף:
- מי שלא אוהב כוסברה יכול להחליף אותה ב־3-2 כפות עלי ריחן או נענע.
- כדי לקלוף עגבניות בקלות, עושים חתך דמוי X בקליפה בתחתית כל עגבנייה. מטילים את העגבניות לסיר של מים רותחים וחולטים במשך 30 שניות בערך, עד שהקליפה נפרדת מבשר העגבנייה. מוציאים מיד בכף מחוררת ושוטפים במים קרים. מסירים את הקליפה במשיכה.

דרגו
חזרה למתכונים לבני נוער