נגישות

ספגטי עם כדורי בשר

2014-09-30 כעיקרון, בקר מכיל יותר ברזל מעוף ומהודו, וכמובן שאין כל מניעה לשלב ביניהם. ​
ספגטי עם כדורי בשר

מידע כללי

ציון גולשים:

4 מתוך 5

דרגת קושי:
בינוני
סוג מתכון:
בשרי
מס' מנות:
4 מנות
זמן הכנה:
שעה

המצרכים הדרושים לספגטי עם כדורי בשר

  • 1/2 חבילת פסטה (250 גרם)
  • לקציצות:250 גרם בשר בקר טחון "אדום אדום​"​
  • מלח ופלפל שחור טחון לפי הטעם
  • כפית פטרוזיליה טריה קצוצה (לא הכרחי)
  • לרוטב:בצל גדול קצוץ דק מאוד
  • 2 שיני שום בינוניות כתושות
  • 3 כפות שמן זית
  • כף רסק עגבניות
  • קופסא קטנה (400 גרם) של עגבניות מרוסקות
  • 1/2 כוס מים
  • מלח ופלפל שחור טחון לפי הטעם
  • 1/2 כפית אורגנו יבש או טרי
  • 1/2 כוס אפונה טרייה חלוטה (או "סנפרוסט")

אופן הכנה לספגטי עם כדורי בשר

1. מערבבים את הבשר עם התבלינים והפטרוזיליה לתערובת אחידה.
2. בעזרת ידיים רטובות יוצרים כדורים קטנים עד כמה שניתן ומכניסים למקרר.
3. מטגנים את הבצל והשום במחבת חמה עם שמן זית עד להזהבה מלאה.
4. מוסיפים למחבת בעדינות את הכדורי הבשר. מטלטלים את המחבת קלות מדי פעם עד להשחמה קלה של כדורי הבשר. מוסיפים את רכיבי הרוטב, מתבלים ומביאים לרתיחה קלה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ- 30 עד 40 דקות עד שהרוטב יסמיך מעט.
5. מבשלים את הפסטה לפי הוראות ההכנה.
6. מניחים בצלחת עמוקה את הפסטה, עליה יוצקים את הרוטב עם כדורי הבשר ומעל את האפונה הירוקה.

טיפ השף:

את מרכיבי הרוטב מומלץ לערבב בקערה בצד ולהוסיף ביחד לכדורי הבשר.

דיאטנית תנובה ממליצה לספגטי עם כדורי בשר

כעיקרון, בקר מכיל יותר ברזל מעוף ומהודו, וכמובן שאין כל מניעה לשלב ביניהם.

דרגו
חזרה למתכונים לבני נוער