נגישות

עוף מוקפץ עם פולי אדממה וירקות

2014-10-01 תבשיל עוף וירקות צבעוני וטעים במיוחד, שעשוי עם כמות מזערית של שמן. עיקר העבודה היא בחיתוך הירקות לרצועות דקות. הבישול עצמו קצר ומהיר.
עוף מוקפץ עם פולי אדממה וירקות

מידע כללי

ציון גולשים:

4 מתוך 5

דרגת קושי:
בינוני
סוג מתכון:
בשרי
מס' מנות:
6
זמן הכנה:
25 דקות + 10 דקות טיגון

המצרכים הדרושים לעוף מוקפץ עם פולי אדממה וירקות

  • ½1 כוסות פולי סויה מוקפאים (אדממה קלוף) של "סנפרוסט", מופשרים
  • 500 גרם "פילה" עוף, (או חזה עוף) חתוך לחתיכות בגודל נגיסה (אפשר לבקש מהקצב שיעשה זאת)
  • תרסיס שמן זית
  • 2 גזרים בינוניים
  • 1 פלפל אדום קטן
  • 1 כף שורש זנגביל טרי מגורר
  • קליפה מגוררת מלימון ליים בינוני (או מלימון)
  • 2 שיני שום כתושות
  • לתערובת התיבול:
  • ¼ כפית קורנפלור
  • ½ כפית סוכר
  • 2 כפות רוטב סויה
  • ½1 כפות חומץ יין לבן
  • 1 כפית שמן שומשום כהה

אופן הכנה לעוף מוקפץ עם פולי אדממה וירקות

1. מכינים מחבת גדולה ועמוקה בעלת ציפוי מונע הידבקות (בקוטר 30-28 ס"מ). מרססים את פנים המחבת בשכבה דקה של תרסיס שמן. מערבבים יחד את כל המצרכים לתערובת התיבול בקערית קטנה.
2. קולפים את הגזרים, חותכים כל גזר ל־4-3 קטעים קצרים. חותכים כל קטע לאורכו לפרוסות דקות בעובי 3-2 מ"מ וחותכים את הפרוסות לאורכן לרצועות דקות כגפרורים. חותכים את הפלפל לרבעים וחותכים כל רבע לרוחבו לרצועות דקות בעובי 2-3 מ"מ.
3. מחממים את המחבת מעל הלהבה הגבוהה ביותר של הכיריים. מוסיפים למחבת זנגביל, קליפת ליים ושום ומטגנים תוך ערבוב במשך דקה, או עד שהתערובת מתחילה להשחים.
4. מוסיפים למחבת את חתיכות העוף ומטגנים תוך ערבוב במשך 3-2 דקות, עד שחתיכות העוף מלבינות מכל צדיהן. מוסיפים את רצועות הגזר והפלפל וממשיכים לטגן ולערבב במשך 2 דקות. מוסיפים את פולי האדממה ומטגנים תוך ערבוב במשך 2 דקות נוספות.
5. מערבבים שוב את תערובת התיבול ויוצקים אותה על תכולת המחבת. מבשלים תוך ערבוב במשך 2 דקות, עד שנוזלי המחבת מסמיכים מעט. מגישים מיד, על אורז מבושל.

 

כלל זהירות חשוב:

הקפידו על כך שידית המחבת המונחת על הכיריים תפנה הצדה ולא לחזית, כדי למנוע היתקלות בידית הבולטת החוצה, שעלולה לגרום להתהפכות המחבת על תכולתה החמה.

 

טיפ השף:
"פילה" עוף הוא כינויו של נתח שנמצא בחלקו התחתון של חזה העוף. הוא נקי משומן ומחלקים בלתי אכילים אחרים, ולכן מתאים במיוחד להקפצה. אפשר גם להשתמש בחזה עוף שלם, בתנאי שמקפידים לנקות אותו היטב משומן, מסחוסים ומחלקים בלתי אכילים אחרים. אפשר לבקש מהקצב שיעשה זאת.

דרגו
חזרה למתכונים לבני נוער