נגישות

פודינג לחם ונקטרינות

2014-10-01 קוביות חלה משמשות כבסיס לקינוח פירות ורפרפת וניל אפויה.
פודינג לחם ונקטרינות

מידע כללי

ציון גולשים:

5 מתוך 5

דרגת קושי:
בינוני
סוג מתכון:
חלבי
מס' מנות:
4
זמן הכנה:
20 דקות, זמן אפייה: 25-30 דקות

המצרכים הדרושים לפודינג לחם ונקטרינות

  • 2 ביצים בינוניות
  • 2 שקיקים סוכר וניל
  • 2 כפיות סוכר לבן
  • 4 כפיות סוכר חום
  • ¼ כפית קינמון טחון

אופן הכנה לפודינג לחם ונקטרינות

​1. מכינים 4 כלים עמוקים חסיני־חום, שתכולת כל אחד מהם 250 מ"ל (1 כוס), ומסדרים אותם בתבנית עמוקה שתכיל אותם בנוחות.
2. חותכים את פרוסות החלה לקוביות של 1.5 ס"מ. חוצים את הנקטרינות וחותכים אותן לקוביות קטנות. מחלקים את קוביות החלה והנקטרינות בין ארבעת הכלים חסיני החום.
3. מחממים את החלב בסיר קטן כמעט עד לרתיחה. מסירים מהאש.
4. טורפים את הביצים עם סוכר הווניל ועם הסוכר הלבן בקערה (רצוי בעלת פייה) עד שהסוכר נמס. מוסיפים 3-2 כפות מהחלב החם וטורפים היטב. מוסיפים את החלב הנותר בזרם דק, תוך טריפה מתמדת.
5. יוצקים את התערובת על קוביות החלה והפירות שבכלים ומקפידים שהנוזלים ירטיבו את כל קוביות החלה. משהים 20 דקות, כדי להניח לקוביות החלה לספוג את הנוזלים.
6. מערבבים את הסוכר החום עם הקינמון וזורים כפית סוכר מתובל על התערובת שבכל כלי.
7. מחממים את התנור לחום בינוני־נמוך. מרתיחים מים בקומקום ויוצקים אותם לתבנית הגדולה מסביב לכלים - המים צריכים להגיע לגובה 2.5 ס"מ.
8. אופים במרכז התנור במשך 40-35 דקות, או עד שהפודינג מתייצב. מוציאים מהתנור, מצננים 20 דקות ומגישים.

 

טיפ השף:
- אפשר להחליף את הנקטרינות בפרי אחר, לפי העונה ולפי הטעם: אפרסקים, תפוחים או אגסים (קלופים), משמשים, שזיפים, דובדבנים או תותים.
- אפשר להשתמש בחלה קלה, או בלחם מקמח מלא.

דרגו
חזרה למתכונים לבני נוער