נגישות

פנקייק גבינה ופירות לבני נוער, לצד יופלה תות

2014-09-30 מתכון נפלא המשמש לארוחה בריאה, מזינה ואהובה במיוחד.​

מידע כללי

ציון גולשים:

5 מתוך 5

דרגת קושי:
בינוני
סוג מתכון:
חלבי
מס' מנות:
4 מנות
זמן הכנה:
30 דקות

המצרכים הדרושים לפנקייק גבינה ופירות לבני נוער, לצד יופלה תות

אופן הכנה לפנקייק גבינה ופירות לבני נוער, לצד יופלה תות

1. מעבירים את כל חומרי הבלילה - למעט הקמח, לקערת ערבוב בינונית.
2. טורפים לאט בעזרת מטרפה עד לקבלת בלילה אחידה וסמיכה.  את הקמח יש להוסיף לקראת הסוף בהדרגה, על מנת למנוע היוצרות גושים.
3. מחממים מחבת טפלון נקייה לחום בינוני.
4. לאחר שהמחבת התחממה, יוצקים מהבלילה בעזרת מצקת עיגולים בינוניים, יש לשים לב, לשמור על מרווח 2-3 ס"מ בין עיגולי הפנקייקים במחבת.

5. צולים עד שמתחילות בועות קטנות. בעזרת כף טיגון מחורצת (תרווד) שטוחה, הופכים את הפנקייקים וצולים לעוד דקה.
6. להכנת תערובת הפירות: מוסיפים כ- 2 כפות מהסוכר למחבת חמה. ממיסים את הסוכר לקרמל. ממיסים את יתרת כמות הסוכר במחבת עד שיקבל צבע ענברי חלק. ממיסים כף חמאה. מוסיפים את הבננה, השזיף והנקטרינה.

 

להגשה:

את הפירות החמים יוצקים ליד הפנקייק. משתמשים בנוזל של הקרמל כדי להמתיק מעט את הפנקייק, לצד כל פנקייק חם וטרי לצקת מעט מה"יופלה" הקר​.

 

טיפ השף:

אפשר להחליף את הבננות בפטל או תותים טריים, ואפשר להגיש גם עם "יופלה" טבעי או "יופלה" מוקצף בטעם וניל.

דיאטנית תנובה ממליצה לפנקייק גבינה ופירות לבני נוער, לצד יופלה תות

מתכון נפלא המשמש לארוחה בריאה, מזינה ואהובה במיוחד.​

דרגו
חזרה למתכונים לבני נוער