נגישות

פסטה פרפרים ברוטב בולונז וירקות

2014-09-30 מתכון למנה נהדרת המשלבת שני מקורות עשירים במיוחד בברזל - הודו ובקר​.
פסטה פרפרים ברוטב בולונז וירקות

מידע כללי

ציון גולשים:

5 מתוך 5

דרגת קושי:
בינוני
סוג מתכון:
בשרי
מס' מנות:
6 מנות
זמן הכנה:
שעה

המצרכים הדרושים לפסטה פרפרים ברוטב בולונז וירקות

  • 400 גרם פסטה בצורת פרפרים
  • מלח
  • קורט פלפל שחור
  • חצי כפית שום כתוש
  • שמן קנולה
  • שמן זית
  • 300 גרם בשר בקר טחון "אדום אדום"​
  • 100 גרם בשר הודו טחון
  • 1 גזר, מרוסק בפומפיה
  • 1 בצל בינוני קלוף, מרוסק בפומפיה
  • 1 קישוא, מרוסק בפומפיה
  • בטטה קטנה קלופה
  • 2 עגבניות, מגוררות
  • קופסת רסק עגבניות קטנה
  • כף קטשופ
  • 1/2 כפית כמון
  • 1 כפית סוכר
  • מים​

אופן הכנה לפסטה פרפרים ברוטב בולונז וירקות

להכנת הרוטב:

1. בקערה בינונית מערבבים את הרסק עגבניות עם עגבניות טריות מגוררות, סוכר, 2 קורט מלח, פלפל שחור, קטשופ וחצי כפית כמון. מוסיפים מים עד קבלת רוטב מעט סמיך.
2. מחממים בסיר בינוני 2 כפות שמן זית וכף שמן קנולה. צולים ל- 5 דקות את הירקות המגורדים. מוסיפים את בשר הבקר וההודו הטחונים עם השום וצולים בחום בינוני לעוד 5-8  דקות תוך כדי ערבוב.
3. מוסיפים לסיר את רוטב העגבניות מעל ומרתיחים קלות תוך ערבוב.
4. לאחר שהרוטב רתח ממשיכים לבשל על אש בינונית כשהסיר מכוסה לעוד 5-8 דקות.

 
להכנת הפסטה:
5. מרתיחים סיר גדול עם מים וקורט מלח.
6. כשהמים רותחים מוסיפים את הפסטה בצורת פרפרים ומערבבים. מבשלים לפי ההוראות שעל האריזה.
7. כשהפסטה מוכנה, מסננים את המים ומוסיפים אותה לסיר הרוטב החם.

טיפ השף:

אין צורך לשטוף את הפסטה לאחר הסינון כי מייד מוסיפים אותה לרוטב החם. תפקידו של הסוכר במנה הוא לשבור את חמיצות העגבניות.

דיאטנית תנובה ממליצה לפסטה פרפרים ברוטב בולונז וירקות

מתכון למנה נהדרת המשלבת שני מקורות עשירים במיוחד בברזל - הודו ובקר​.

דרגו
חזרה למתכונים לבני נוער