נגישות

קדירת בקר וירקות כתומים

2014-10-01 ​​כף עגל טרי של "אדום אדום" הוא נתח דל שומן הנקי מסיבי שומן שילדים ובני נוער מאוד אוהבים.
קדירת בקר וירקות כתומים

מידע כללי

ציון גולשים:

4 מתוך 5

דרגת קושי:
בינוני
סוג מתכון:
בשרי
מס' מנות:
6
זמן הכנה:
20 דקות, זמן בישול: שעתיים

המצרכים הדרושים לקדירת בקר וירקות כתומים

  • 2 שיני שום כתושות
  • 1 כף דבש
  • 1 כף זנגביל טרי מגורר (פרוסה בעובי 1.5 ס"מ)
  • ½ כפית קורנפלור
  • 4 כפות חומץ יין לבן
  • ¾ כוס מים
  • ¼ כפית פלפל שחור טחון טרי
  • ¼ כפית קינמון טחון

אופן הכנה לקדירת בקר וירקות כתומים

​1. שוטפים היטב את קוביות הבשר ומניחים במסננת לניקוז.
2. קולפים את הדלעת וחותכים אותה לקוביות קטנות. מקרצפים את קליפת הגזרים וחותכים אותם לקוביות.
3. מחממים כף שמן בסיר גדול ומטגנים את הבצלים עד שיזהיבו. מוסיפים את השום ומערבבים היטב. מוסיפים את קוביות הדלעת והגזר ומטגנים תוך ערבוב במשך 4-3 דקות. מוסיפים את הדבש ואת הזנגביל ומטגנים עוד דקה. מעבירים את הירקות לקערה ושומרים בצד.
4. מייבשים היטב את קוביות הבשר. מחממים בסיר את כף השמן השנייה ומטגנים את קוביות הבשר מעל להבה גבוהה עד שישנו את צבען. זורים את הקורנפלור על קוביות הבשר ומערבבים היטב.
5. מוסיפים לסיר את החומץ וחצי כוס מים ומביאים לרתיחה תוך בחישה. מתבלים בפלפל ובקינמון, מכסים ומבשלים מעל להבה נמוכה במשך שעה. מערבבים מדי פעם.
6. מוסיפים לסיר את הירקות, מערבבים ומביאים שוב לרתיחה. מכסים ומבשלים במשך 30 דקות נוספות, עד שהבשר רך מאוד. מערבבים מדי פעם ומוסיפים עוד מעט מים לפי הצורך. מגישים עם תפוחי אדמה מבושלים או עם אורז.


טיפ השף:
- טעמו של התבשיל משתפר בחימום מחדש, כך שאפשר להכין אותו מראש ולחמם שוב לפני ההגשה.
- הדלעת הטובה ביותר לתבשיל הזה היא הדלעת היפנית (דלעת קטנה שגודלה כגודל תפוז או אשכולית וצורתה כטיפה כתומה). היא טעימה במיוחד, צבעה עז ויפה, היא שומרת על צורתה בזמן הבישול ולא צריך לקלף אותה, אלא רק לרוקן מגרעינים.
- הוספת כמות קטנה של דבש לתבשיל משחררת ומדגישה את המתיקות הטבעית של הגזר ושל הדלעת.

דרגו
חזרה למתכונים לבני נוער