נגישות

קדרת עוף וירקות

2014-10-01 ​שוקי עוף שנצלו בתנור עם תערובת ירקות מתובלת. תערובת פירורי הלחם והשומשום שמצפה את שוקי העוף מונעת את התייבשותן במהלך הצלייה ויוצרת מעטה פריך וטעים. כדי להקל את הסרת העור מהשוקיים, אוחזים בהן במגבת נייר ומושכים למעלה. הנייר מאפשר אחיזה יציבה בעור השמנוני ומונע החלקה
קדרת עוף וירקות

מידע כללי

ציון גולשים:

4 מתוך 5

דרגת קושי:
בינוני
סוג מתכון:
בשרי
מס' מנות:
4
זמן הכנה:
20 דקות בנוסף לזמן הצלייה

המצרכים הדרושים לקדרת עוף וירקות

  • ½ כוס מים
  • ½ כפית גבישי שום
  • ¼ כפית פלפל שחור
  • 4 כפות פירורי לחם יבשים פריכים (עדיף מלחם מדגנים מלאים)
  • 1 כפית גרגרי שומשום
  • קורט מלח
  • 4 כפיות שמן זית

אופן הכנה לקדרת עוף וירקות

1. מסירים את העור משוקי העוף - תופסים את העור ביד בעזרת מגבת נייר ומפשילים אותו למעלה אל מעבר לקצה העצם. תולשים את העור מהשוק במשיכה וזורקים. שוטפים את שוקי העוף ומייבשים במגבת נייר.
2. מסדרים את השוקיים בסיר רחב וכבד שמתאים לתנור או בקדרה כבדה חסינת־חום. מפזרים את ירקות הלקט מסביב לשוקי העוף.
3. בקערה קטנה מערבבים יחד רוטב טריאקי, שמן שומשום, מים, גבישי שום ופלפל. מורידים 2 כפות מהתערובת לקערית קטנה ויוצקים את השאר על העוף והירקות.
4. מערבבים את פירורי הלחם עם השומשום ומתבלים בקורט מלח. זורים את פירורי הלחם על שוקי העוף ועל הירקות – מקפידים שהפירורים יצפו היטב את השוקיים.
5. מערבבים את שמן הזית עם תערובת התיבול השמורה ומטפטפים על ציפוי הפירורים. מכסים את הכלי במכסה הדוק חסין־חום או ברדיד אלומיניום (הצד המבריק כלפי פנים).
6. מחממים תנור לחום גבוה (220 מעלות). מעמידים את הסיר על המדף האמצעי של התנור וצולים במשך 45 דקות. מנמיכים את חום התנור לבינוני. מסירים את מכסה הסיר וצולים במשך 30-25 דקות נוספות, עד שציפוי הפירורים זהוב ופריך.

 

טיפ השף:
- לגרסה ללא גלוטן, משתמשים בפירורי לחם ללא גלוטן או בפירורי קורנפלקס ללא גלוטן וברוטב טריאקי ללא גלוטן.
- אפשר להכין עד סוף שלב 5 כמה שעות מראש ולשמור במקרר עד לצלייה עצמה. ההשהיה גם מאפשרת לעוף לספוג אל תוכו את הטעמים של תערובת התיבול.

דרגו
חזרה למתכונים לבני נוער