נגישות

קיש חצילים ועגבניות

2014-10-01 ​מתכון חדש למנה ססגונית ונהדרת המתאימה מאוד גם לאירוח.
קיש חצילים ועגבניות

מידע כללי

ציון גולשים:

4 מתוך 5

דרגת קושי:
בינוני
סוג מתכון:
חלבי/פרווה
מס' מנות:
8-12
זמן הכנה:
25 דקות, זמן אפייה: כ-50 דקות

המצרכים הדרושים לקיש חצילים ועגבניות

  • ​שמן זית
  • 3-1 כפות מיץ לימון סחוט טרי
  • חופן נדיב של פטרוזיליה קצוצה
  • מלח ופלפל
  • 16 עגבניות שרי

אופן הכנה לקיש חצילים ועגבניות

​1. מחממים את התנור לחום בינוני־גבוה (200 מעלות). מכינים תבנית פאי (רצוי מתפרקת) בקוטר 26 ס"מ. כדי לרפד את התבנית בבצק המרודד, חותכים ריבוע של 24 ס"מ ממלבן הבצק ומניחים בתבנית. משתמשים בשארית עלה הבצק לריפוד החלק הנותר של התבנית. מברישים את קו החיבור בין שתי חתיכות הבצק במעט מים, כדי שיידבקו זו לזו. מהדקים את הבצק לתחתית התבנית ולדפנות ומגלגלים מערוך על שולי התבנית, כדי לחתוך את עודפי הבצק.
2. דוקרים את בסיס הבצק במזלג לאורכו ולרוחבו ומהדקים אליו מלבן של רדיד אלומיניום (הצד המבריק כלפי מטה), שגודלו מספיק לכיסוי הבצק כולו. אופים במדף האמצעי של התנור במשך 12 דקות. מסירים את רדיד האלומיניום, מנמיכים את חום התנור לבינוני (180 מעלות) ואופים את קלתית הבצק במשך 6 דקות נוספות, או עד שהבסיס מזהיב קלות. מוציאים את הקלתית מהתנור ומשאירים את התנור דולק.
3. מערבבים את החצילים עם הקוטג'. אם משתמשים בחצילים קלויים ביתיים, מוסיפים לתערובת 2 כפות שמן זית, 2 כפות מיץ לימון ומלח ופלפל לפי הטעם (חצילים קנויים מכילים בדרך כלל תוספת שמן, לימון ותבלינים, ולכן אפשר להקטין את כמות השמן לכפית או שתיים ולהוסיף מיץ לימון ותבלינים לפי הטעם). מורחים את התערובת בקלתית האפויה.
4. יוצקים כפית שמן לצלחת קטנה ומגלגלים בה את העגבניות. מסדרים את העגבניות בתוך המלית - 12 במעגל מסביב ו־4 במרכז.
5. מחזירים את הפאי לתנור ואופים במשך 30 דקות, עד שהמלית מתייצבת וקליפת העגבניות נחרכת מעט. מגישים פושר או צונן.


טיפ השף:
לקיש פרווה, מוותרים על הקוטג' ומוסיפים למלית החצילים ביצה טרופה וכף טחינה גולמית.

דרגו
חזרה למתכונים לבני נוער