נגישות

קציצות עוף ברוטב עגבניות ופלפלים

2014-09-30 הקציצות של "מאמא עוף" מתאימות להגשה כמנה בשרית בארוחה חמה או לאכילה בחוץ, כתוספת קרה או חמה בפיתה. ​
קציצות עוף ברוטב עגבניות ופלפלים

מידע כללי

ציון גולשים:

3 מתוך 5

דרגת קושי:
בינוני
סוג מתכון:
בשרי
מס' מנות:
2 מנות
זמן הכנה:
45 דקות

המצרכים הדרושים לקציצות עוף ברוטב עגבניות ופלפלים

  • 2 כפות שמן זית
  • 1/2 כפית שום כתוש
  • 2 קורט מלח
  • 1/2 כפית פפריקה מתוקה
  • 1 עלה דפנה שלם קטן
  • קורט בזיליקום מיובש
  • כפית סוכר
  • מים​

אופן הכנה לקציצות עוף ברוטב עגבניות ופלפלים

1. מחממים בסיר בינוני שמן זית.
2. מוסיפים את הבצל וצולים ל- 4-5 דקות עד הזהבה.
3. מוסיפים לסיר את הפלפלים והעגבניות וצולים ל- 10 דקות מעל חום בינוני, תוך בחישה קלה מידי פעם.
4. מוסיפים מים מעט מעל גובה הירקות ומתבלים בקטשופ ובתבלינים. מערבבים ומבשלים ל-10 דקות עד קבלת הרוטב.
5. מוסיפים לסיר את הקציצות ומכסים ברוטב. מבשלים ברתיחה קלה ל- 5 דקות. מידי פעם מכסים עם כף  את הקציצות ברוטב. מגישים חם.​

 

טיפ השף:

לשדרוג הרוטב מומלץ להוסיף כוס אפונה וגזר "סנפרוסט" מופשרת.

דיאטנית תנובה ממליצה לקציצות עוף ברוטב עגבניות ופלפלים

הקציצות של "מאמא עוף" מתאימות להגשה כמנה בשרית בארוחה חמה או לאכילה בחוץ, כתוספת קרה או חמה בפיתה.

דרגו
חזרה למתכונים לבני נוער