נגישות

רוטב רוזה

2014-10-01 רוטב וורדרד ונהדר לפסטה, מוכר ואהוב על ידי ילדים ומבוגרים כאחד. ניתן להגישו על פסטה או כרוטב לירקות קלויים.
רוטב רוזה

מידע כללי

ציון גולשים:

4 מתוך 5

דרגת קושי:
קל
סוג מתכון:
חלבי
מס' מנות:
6-8
זמן הכנה:
20 ד'+ זמן בישול הפסטה

המצרכים הדרושים לרוטב רוזה

  • 2 שיני שום כתושות
  • 6 עלי ריחן גדולים קצוצים
  • ¼ כפית סוכר
  • פלפל טחון טרי
  • מלח
  • ריחן קצוץ לעיטור

אופן הכנה לרוטב רוזה

1. אם משתמשים בעגבניות משומרות שלמות, מוציאים אותן מהמיץ, מסירים מהן שאריות קליפה וקוצצים אותן לקוביות קטנות.
2. מחממים את השמן בסיר בינוני, מוסיפים את השום ומערבבים היטב. מוסיפים את העגבניות הקצוצות עם כל המיץ שלהן ואת הריחן. מערבבים היטב ומביאים לרתיחה. מבשלים בלי כיסוי מעל להבה בינונית־נמוכה במשך 15-10 דקות, תוך בחישה תכופה, עד שהתערובת מצטמצמת ומסמיכה מאוד.  מסירים מהאש. אם רוצים רוטב חלק, מרסקים את התערובת למחית חלקה בסיר עצמו (בבלנדר מוט), או מעבירים לבלנדר רגיל, מערבלים ומחזירים לסיר. (עד כאן אפשר להכין עד 3 ימים מראש ולשמור במקרר בכלי מכוסה היטב.)
3. מביאים את תערובת העגבניות לרתיחה עדינה ומוסיפים לה את השמנת בהדרגה, תוך בחישה. מבשלים מעל להבה נמוכה עד שהרוטב מגיע לרתיחה עדינה ומסמיך מעט. מתבלים בפלפל ובמלח לפי הטעם.

 

הצעת הגשה:
יוצקים את הרוטב החם על פסטה מבושלת, או מקפיצים את הפסטה בתוכו, וזורים למעלה ריחן קצוץ. אפשר לזרות גם מעט פתיתי גבינה: "גבע פרמזן", "פקורינו", או "גלעד־קשקבל". מגישים מיד.


טיפ השף:
אפשר להעשיר את הרוטב בפלפל אדום קלוי קצוץ דק, או בקוביות קטנות של קישואים שעברו טיגון קצר במחבת(משתמשים במחבת בעלת ציפוי מונע־הידבקות, מרוססת בתרסיס שמן זית). מוסיפים לתערובת העגבניות בזמן החימום מחדש, אחרי הערבול ולפני הוספת השמנת.

דרגו
חזרה למתכונים לבני נוער