נגישות

רצועות שייטל ושעועית ברוטב חמאת בוטנים

2014-10-01 מאכלים מוקפצים הם דרך נפלאה להכין ארוחה טעימה תוך דקות ספורות. השימוש בתרסיס שמן חוסך בשומנים ובקלוריות ויש לו יתרון נוסף - הוא מאפשר טיגון נקי ונטול התזות שמן.

מידע כללי

ציון גולשים:

4 מתוך 5

דרגת קושי:
קל
סוג מתכון:
בשרי
מס' מנות:
2
זמן הכנה:
10 ד' + 10 ד' טיגון

המצרכים הדרושים לרצועות שייטל ושעועית ברוטב חמאת בוטנים

  • 1 כף חומץ יין לבן
  • ½ כפית גבישי שום
  • תרסיס שמן (זית או קנולה)

אופן הכנה לרצועות שייטל ושעועית ברוטב חמאת בוטנים

1. אם יש מספיק זמן, כדאי להוציא את שני סוגי השעועית מהמקפיא חצי־שעה עד שעה לפני ההכנה, ולפזר בצלחת כדי שיפשירו מעט. 
2. פורסים דק את הפטריות. שוטפים היטב את רצועות השייטל (כדי לשטוף את עודפי המלח), מסננים ומייבשים היטב על מגבות נייר.
3. בקערית קטנה מערבבים יחד רוטב ברביקיו, חמאת בוטנים, חומץ וגבישי שום. 
4. מכינים מחבת גדולה ועמוקה בעלת ציפוי מונע־הידבקות (בקוטר 30-28 ס"מ). מרססים את פנים המחבת בשכבה דקה של תרסיס שמן. מחממים את המחבת מעל להבה גבוהה.
5. מוסיפים את רצועות השייטל למחבת החמה ומטגנים תוך ערבוב במשך 2 דקות, עד שהן מתחילות להזהיב. מוסיפים את הפטריות ומטגנים־מערבבים במשך 2 דקות. מוסיפים את השעועית המופשרת וממשיכים לטגן ולערבב במשך 2 דקות (4-3 דקות, אם משתמשים בשעועית הישר מהמקפיא).
6. מוסיפים את תערובת הרוטב למחבת ומטגנים תוך ערבוב במשך 2-1 דקות. מעבירים לכלי הגשה ומגישים מיד.
טיפ השף:
- לגרסה ללא גלוטן, משתמשים ברוטב ברביקיו ללא גלוטן.
- אפשר להחליף את רצועות השייטל ברצועות סינטה, אווזית או כף.
- אם חותכים את הבשר בבית, מקפידים לחתוך לרצועות בניצב לסיבי הבשר.

דיאטנית תנובה ממליצה
מאכלים מוקפצים הם דרך נפלאה להכין ארוחה טעימה תוך דקות ספורות. השימוש בתרסיס שמן חוסך בשומנים ובקלוריות ויש לו יתרון נוסף - הוא מאפשר טיגון נקי ונטול התזות שמן.
 
דרגו
חזרה למתכונים לבני נוער