נגישות

שוקי עוף בסויה ודבש

2014-09-30 מומלץ להסיר את העור ושאריות השומן לפני תהליך הבישול היות שבהם נמצא עיקר השומן הרווי.​
שוקי עוף בסויה ודבש

מידע כללי

ציון גולשים:

5 מתוך 5

דרגת קושי:
קל
סוג מתכון:
בשרי
מס' מנות:
4-5 מנות
זמן הכנה:
שעתיים משרה + 15/20 דקות צלייה

המצרכים הדרושים לשוקי עוף בסויה ודבש

  • 1 ק"ג שוקי עוף טרי
  • 5 שיני שום טרי קצוצות דק
  • שליש כוס רוטב סויה מופחת נתרן
  • שליש כוס רוטב טריאקי של "אוליביה"
  • חצי כוס רוטב צ'ילי מתוק של "אוליביה"​
  • חצי כוס דבש​

אופן הכנה לשוקי עוף בסויה ודבש

1. מרתיחים סיר עם 4 ליטר מים ומבשלים את השוקיים (רק לאחר רתיחה מלאה) למשך 12 דקות. הרתיחה המלאה של המים שומרת שהשוקיים לא יאבדו מטעמם הטבעי. כמו כן, הרתיחה מבשלת את השוקיים והן כמעט מוכנות לאכילה.
2. מוציאים את השוקיים למסננת.
3. מערבבים בקערה את כל חומרי הרוטב ומשרים במרינדה שנוצרה למשך שעתיים.
4. מחממים את התנור ל- 180 מעלות.
5. מוציאים את השוקיים מהנוזלים ומניחים בשכבה אחידה בתבנית אפייה לתנור.
6. צולים את השוקיים כ- 5 דקות ללא כיסוי, מוציאים בזהירות את התבנית ובעזרת מזלג הופכים את השוקיים לעוד 5-7 דקות, עד לקבלת גוון שחום.​

 

טיפ השף:

הרטבים של "אוליביה" מעניקים למנה ערך מוסף בטעם ובריח.​

דיאטנית תנובה ממליצה לשוקי עוף בסויה ודבש

מומלץ להסיר את העור ושאריות השומן לפני תהליך הבישול היות שבהם נמצא עיקר השומן הרווי.​

דרגו
חזרה למתכונים לבני נוער