נגישות

שוקי עוף בציפוי פריך

2014-09-30 מנה זו משלבת בין חלבון ופחמימות. תוספת של ירק טרי או מבושל, תשלים ארוחה שלמה, טעימה ומאוזנת.​
שוקי עוף בציפוי פריך

מידע כללי

ציון גולשים:

5 מתוך 5

דרגת קושי:
בינוני
סוג מתכון:
בשרי
מס' מנות:
4 מנות
זמן הכנה:
45 דקות

המצרכים הדרושים לשוקי עוף בציפוי פריך

  • 8 שוקי עוף
  • 4 ביצים "תנובה"​ טרופות
  • 2 כוסות קורנפלקס צהוב טבעי
  • 1 כוס פרורי לחם דקים
  • 3/4 כוס קמח לבן
  • 3/4  כוס רוטב טריאקי של "אוליביה"
  • מלח גס
  • פפריקה אדומה מתוקה​

אופן הכנה לשוקי עוף בציפוי פריך

1. מחממים תנור ל- 180 מעלות.
2. מסדרים במקביל את השוקיים בתבנית בינונית ומעל מורחים את רוטב הטריאקי.
3. צולים בתנור ל- 15 דקות של ריכוך כמעט מוגמר, מוציאים ומצננים.
4. טורפים את הביצים בקערה בינונית, מעבירים את הקורנפלקס לקערה בינונית ומרסקים בידיים. מוסיפים את פרורי הלחם ומערבבים.
5. מעבירים את הקמח לקערה בינונית ובוזקים מעל קורט של מלח גס ופפריקה אדומה.
6. מקמחים כל שוק עוף, כך שכל השוק תהיה מצופה בשכבה דקיקה של קמח וטובלים בביצים כך שכל השוק תהיה עטופה בביצה. מניחים לשאריות הביצה לנזול אל הקערה ומעבירים אל פרורי הלחם עם הקורנפלקס.
7. מגלגלים את השוקיים עם הביצה בתערובת הקורנפלקס תוך דחיסה קלה כך שהשוק תהיה מצופה. מעבירים שוב אל הביצה, ושוב אל פרורי הלחם, כך מצפים את כל השוקיים (ציפוי כפול).
8. מחממים במחבת רחבה שמן בגובה 3 ס"מ לחום בינוני.
9. מטגנים את השוקיים מכל הכיוונים עד להשחמה בסבבים של 3-4 יחידות בכל פעם, מצננים מעט ומוציאים מן השמן למסננת. המרקם יהיה פריך (קראנצ'י).
 

להגשה:

עוטפים כל קצה עצם שוק בנייר כסף כדי להקל על הילד לאחוז את השוק בידיים.

טיפ השף:

טיגון בחום לא גבוה מדי של השמן יעניק רכות טובה לשוקיים וישמור על גוון הטיגון יפה מבחוץ - ולא שרוף.

דיאטנית תנובה ממליצה לשוקי עוף בציפוי פריך

מנה זו משלבת בין חלבון ופחמימות. תוספת של ירק טרי או מבושל, תשלים ארוחה שלמה, טעימה ומאוזנת.​

דרגו
חזרה למתכונים לבני נוער