- |
- השף הלבן
- |
- כשרות
- |
- מכון תנובה למחקר
- |
- מוזיאון תנובה
- |
- תנובה ארה"ב
- |
- תנובה שף
שקיקי בצק פילו ממולאים בפטריות
2014-10-01 מאפה קריספי ומתפצח בפה במלית עדינה של פטריות טריות שהוקפצו עם בצל. המנה טעימה מאד ומכילה רק מעט שומן ומעט מלח.
מידע כללי
ציון גולשים:
4 מתוך 5
דרגת קושי:
בינוני
מס' מנות:
8
זמן הכנה:
45 דקות
המצרכים הדרושים לשקיקי בצק פילו ממולאים בפטריות
- 6 ריבועי בצק עלים – מעדנות, שהופשרו לפי ההוראות ע"ג האריזה
- תרסיס שמן זית
- למלית:
- 2 סלסילות פטריות פורטובלו (אפשר גם שמפיניון או שילוב שלהן)
- 1 בצל סגול קצוץ דק
- 3 בצל ירוק קצוץ דק
- 1 שן שום כתושה (לא חובה)
- 2 כפות שמן
- 1 כף קמח מלא (או רגיל)
- 4 כפות שמנת לבישול 10% השף הלבן (או שמנת צמחית השף הלבן)
- קורט אגוז מוסקט
- קורט מלח
- פלפל
אופן הכנה לשקיקי בצק פילו ממולאים בפטריות
להכנת המלית:
1. מאדים במחבת את הבצל הסגול, תוך כדי ערבוב, עד שמזהיב ומתרכך.
2. מוסיפים את הפטריות, השום (לא חובה) והבצל הירוק.
3. ממשיכים לאדות תוך כדי ערבוב, במשך 5 דקות, עד שהפטריות משחימות ומתרככות.
4. מוסיפים קמח ומערבבים עד להטמעתו בתערובת.
5. מוסיפים את השמנת ובוחשים לקבלת רוטב עשיר וסמיך.
6. מתבלים לפי הטעם ומצננים לטמפרטורת החדר.
להרכבה ואפייה:
7. חותכים כל עלה ל-4.
8. מניחים ריבוע, מרססים עליו מעט שמן בעזרת התרסיס ומניחים מעליו ריבוע נוסף, אך לא בחפיפה אלא עם הטייה מסויימת כך שהשוליים יבלטו (זה צריך להיות ב- 60 מעלות בערך, אבל לא חובה שיהיה מדוייק).
9. מרססים שוב מעט שמן זית ומניחים את הריבוע השלישי, שוב בהטייה כך שיווצר מעין פרח ששולי 3 שכבות הבצק הם עלי הכותרת שלו.
10. מניחים במרכז כל "פרח" כף ממלית הפטריות, ואוספים מעליה את שולי הבצק ליצירת שקיק. מסובבים בעדינות בתנועת סגירה. זהירות, הבצק מאד עדין. יש לעבוד בעדינות אחרת השוליים יתלשו. (גם אם זה קורה, לא נורא, אפשר להמשיך, זה יהיה טעים גם כך).
11. מרססים על השקיקים המוכנים מעט מתרסיס השמן ומכניסים לתבנית שקעים, או מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
12. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך כ- 10-12 דקות, עד להזהבה יפה של הפילו שהופך לפריך.
13. מצננים מעט ומגישים בעדינות עם סלט ירוק עם גרגרי רימון וסילאן או רוטב פירות יער.
טיפ: שקיקי הפילו מתאימים לארוחת ערב לצד סלט ירקות, או כמנה ראשונה בארוחת חג לצד רוטב פירות יער שבושלו עם מעט יין אדום.
אנו מזמינים אתכם גם לבקר בעמוד קטגוריית מוצרי הבצק שלנו.
1. מאדים במחבת את הבצל הסגול, תוך כדי ערבוב, עד שמזהיב ומתרכך.
2. מוסיפים את הפטריות, השום (לא חובה) והבצל הירוק.
3. ממשיכים לאדות תוך כדי ערבוב, במשך 5 דקות, עד שהפטריות משחימות ומתרככות.
4. מוסיפים קמח ומערבבים עד להטמעתו בתערובת.
5. מוסיפים את השמנת ובוחשים לקבלת רוטב עשיר וסמיך.
6. מתבלים לפי הטעם ומצננים לטמפרטורת החדר.
להרכבה ואפייה:
7. חותכים כל עלה ל-4.
8. מניחים ריבוע, מרססים עליו מעט שמן בעזרת התרסיס ומניחים מעליו ריבוע נוסף, אך לא בחפיפה אלא עם הטייה מסויימת כך שהשוליים יבלטו (זה צריך להיות ב- 60 מעלות בערך, אבל לא חובה שיהיה מדוייק).
9. מרססים שוב מעט שמן זית ומניחים את הריבוע השלישי, שוב בהטייה כך שיווצר מעין פרח ששולי 3 שכבות הבצק הם עלי הכותרת שלו.
10. מניחים במרכז כל "פרח" כף ממלית הפטריות, ואוספים מעליה את שולי הבצק ליצירת שקיק. מסובבים בעדינות בתנועת סגירה. זהירות, הבצק מאד עדין. יש לעבוד בעדינות אחרת השוליים יתלשו. (גם אם זה קורה, לא נורא, אפשר להמשיך, זה יהיה טעים גם כך).
11. מרססים על השקיקים המוכנים מעט מתרסיס השמן ומכניסים לתבנית שקעים, או מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
12. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך כ- 10-12 דקות, עד להזהבה יפה של הפילו שהופך לפריך.
13. מצננים מעט ומגישים בעדינות עם סלט ירוק עם גרגרי רימון וסילאן או רוטב פירות יער.
טיפ: שקיקי הפילו מתאימים לארוחת ערב לצד סלט ירקות, או כמנה ראשונה בארוחת חג לצד רוטב פירות יער שבושלו עם מעט יין אדום.
אנו מזמינים אתכם גם לבקר בעמוד קטגוריית מוצרי הבצק שלנו.
דרגו
דירוגך התקבל
X

תודה על דירוגך.