נגישות

שקשוקה של טונה, עגבניות וגבינה

2014-09-30 טונה הינה מקור מצויין לרכיבים החשובים לגדילה והתפתחות מכיוון שיש בה חלבון איכותי, ויטמין B12, סלניום, ברזל ואבץ.
שקשוקה של טונה, עגבניות וגבינה

מידע כללי

ציון גולשים:

4 מתוך 5

דרגת קושי:
בינוני
סוג מתכון:
חלבי
מס' מנות:
4 מנות
זמן הכנה:
40 דקות

המצרכים הדרושים לשקשוקה של טונה, עגבניות וגבינה

  • 100 גרם טונה
  • שמן זית
  • מלח גס
  • פלפל שחור טחון
  • בצל קצוץ
  • קטשופ
  • כף שטוחה רסק עגבניות
  • מים
  • חצי כפית שום כתוש
  • 4 ביצים טריות שלמות

אופן הכנה לשקשוקה של טונה, עגבניות וגבינה

1. חותכים את העגבניות והפלפל לקוביות בינוניות.
2. מוסיפים למחבת רחבה 3 כפות שמן זית וצולים את הבצל כ- 5 דקות.

3. מוסיפים את העגבניות הבשלות עם כפית פפריקה מתוקה והפלפל החתוך, וצולים בחום בינוני ל- 10 דקות תוך כדי ערבוב. 

4. מוסיפים את הקטשופ ושום כתוש עם כף רסק העגבניות, וצולים בערבוב למשך 5 דקות. מוסיפים קצת מים כדי שייווצר רוטב עדין ומרתיחים בערבוב קל. 

5. מפוררים את הטונה מעל העגבניות הרותחות, מוסיפים 2 קורט מלח, מעט פלפל שחור טרי, ומבשלים תוך כדי ערבוב 5 דקות בחום נמוך.

6. בעזרת כף יוצרים שקעים עמוקים ברוטב, לשם שוברים את הביצים שלמות. מכסים ומבשלים ל- 5 דקות ברתיחה עדינה.

7. מוסיפים מעל השקשוקה את הגבינה מפוררת, מכסים ומבשלים לעוד 3-4 דקות.

 

טיפ השף:

צלייה קלה של הפפריקה תעניק לה ארומה נפלאה.

דיאטנית תנובה ממליצה לשקשוקה של טונה, עגבניות וגבינה

טונה הינה מקור מצויין לרכיבים החשובים לגדילה והתפתחות מכיוון שיש בה חלבון איכותי, ויטמין B12, סלניום, ברזל ואבץ.

דרגו
חזרה למתכונים לבני נוער