נגישות

תפוחי אדמה וגזר מוקרמים

2014-09-30 גזר עשיר בבטא קרוטן המשמש חומר מוצא לויטמין A החיוני לראיה תקינה, להתפתחות ולשמירה על מערכת החיסון.
תפוחי אדמה וגזר מוקרמים

מידע כללי

ציון גולשים:

3 מתוך 5

דרגת קושי:
בינוני
סוג מתכון:
פרווה
מס' מנות:
4 מנות
זמן הכנה:
40 דקות

המצרכים הדרושים לתפוחי אדמה וגזר מוקרמים

  • ​400 גרם תפוחי אדמה קטנים, מקולפים וחצוים
  • 400 גרם גזר מקולף וחתוך לטבעות עבות
  • 200 גרם גבינת אמנטל מגוררת
  • 1/4 ליטר שמנת מתוקה מסדרת "השף הלבן"​
  • 1 כפית אבקת קארי
  • מלח ופלפל לטעם
  • שמן זית למריחה על התבנית

אופן הכנה לתפוחי אדמה וגזר מוקרמים

1. מבשלים את הגזר ותפוחי האדמה במי מלח עד לבישול חלקי, למשך 10 דקות של רתיחה קלה. מסננים ומקררים מעט.
2. מורחים תבנית עמוקה במעט שמן.
3. מערבבים את תפוחי האדמה, הגזר והגבינה ומפזרים בתבנית .
3. מערבבים בצלוחית שמנת עם קארי, מלח ופלפל ושופכים מעל התפוחי אדמה והגזר.
4. אופים בתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות כ- 20 דקות עד לקבלת צבע שחום ומגישים.

טיפ השף:

לשדרוג המנה ניתן להוסיף בטטה ובצל סגול חתוך דק.

דיאטנית תנובה ממליצה לתפוחי אדמה וגזר מוקרמים

גזר עשיר בבטא קרוטן המשמש חומר מוצא לויטמין A החיוני לראיה תקינה, להתפתחות ולשמירה על מערכת החיסון.

דרגו
חזרה למתכונים לבני נוער