הקמת שני בתים נוספים בפרויקט אחריות חברתית "בית לגדול טוב"

12/12/2011

ב"בתי לגדול טוב" יופעלו סדנאות, חוגים ושיעורי העשרה בתחומים מגוונים לילדים מגיל לידה עד גיל שש ולמשפחותיהם

בהמשך להצלחת הבית הראשון בשכונת כפר גבירול ברחובות שהושק בפרויקט "בית לגדול טוב" של תנובה בשיתוף החברה למתנ"סים בחודש מאי 2011, הפרויקט ממשיך בפועלו ובמסגרתו הוקמו שני בתים נוספים, בקרית ביאליק ובחיפה. הבתים הושקו בהפרש של מספר שעות ביום שני ה- 5.12.11.

הבית השני בפרויקט הושק בשכונת צור שלום בקרית ביאליק, בשיתוף עיריית קרית ביאליק ורשת המתנ"סים המקומית. בטקס ההשקה השתתפו אריק שור- מנכ"ל תנובה, איל קן- יו"ר דירקטוריון החברה למתנ"סים, איתן מזרחי- מנכ"ל החברה למתנ"סים, איריס בק- מנכ"ל קבוצת מקאן אריקסון, אלי דוקורסקי-  ראש העיר קרית ביאליק, עזרא חכם- מנכ"ל עיריית ק.ביאליק ומשה לוזון- מנכ"ל רשת המתנ"סים בקרית ביאליק.
ברחבת הבית נערך הפנינג ענק לתושבי שכונת צור שלום בקרית ביאליק. מעל 1000 ילדים ובני משפחותיהם נהנו מכניסה חופשית למגוון פעילויות והפעלות כגון: מתנפחים, דוכני יצירה פינות איפור להטוטנים מעגל מתופפים ודוכני מזון.

הבית השלישי בפרויקט הושק בשכונת שפרינצק בחיפה, בשיתוף מרכז החינוך ליאו באק. בטקס ההשקה השתתפו אריק שור- מנכ"ל תנובה, איתן מזרחי- מנכ"ל החברה למתנ"סים, יונה יהב - ראש העיר חיפה, הרב דר' ראובן סמואלס- יו"ר דירקטוריון מרכז החינוך ליאו באק, דני פסלר - מנכ"ל מרכז החינוך ליאו באק ויואב יגול מנהל המתנ"ס.

לדברי מנכ"ל תנובה, אריק שור: "אני שמח ונרגש להיות כאן היום ולהמשיך את פרויקט "בית לגדול טוב", אותו יזמנו ביחד עם  החברה למתנ"סים.  תנובה, חברה שורשית, מחוברת לחברה הישראלית מזה 85 שנה. מפעלינו פזורים לאורכה ורוחבה של הארץ הזו, 80% מחומרי הגלם שלנו מיוצרים בארץ ואנו מעסיקים 8500 עובדים מכל הארץ מכל הדתות הסוגים והמינים וככזאת, חרטה תנובה על דגלה עשייה חברתית. כחלק מהיותה שזורה בנימי החברה הישראלית, החלטנו בשנה שעברה ליזום פרויקט דגל חברתי ולתת לילדים בכל רחבי הארץ הזדמנות שווה לעולם מגוון של העשרה, למידה וחוויות ובאותה עת להעניק לעובדי תנובה הזדמנות להתנדב במרכזים, לתרום ולתת לזולת".

לדברי מנכ"ל החברה למתנ"סים, איתן מזרחי: "אנו, בחברה למתנ"סים, פועלים ליצירת חיבורים ושתופי פעולה  בתוך היישובים – זאת על מנת להבטיח שהתושבים ייהנו מהמיטב.
מיזם בתי "לגדול טוב", הוא דוגמא לשילוב בין אחריות חברתית ופעילות ציבורית, בין מתנדבים ואנשי מקצוע ובין ארגונים מעולמות שונים. שילוב המאפשר לכולנו להציע את הטוב ביותר לילדים ולהורים. אני גאה בפתיחתם של שני בתים נוספים ומאמין שהמיזם ימשיך ויתרחב גם בעתיד".

לדברי אלי דוקורסקי, ראש עיריית קרית ביאליק "עבורנו זה יום חג. באו לכאן ילדים מכל קצותיה של קרית ביאליק- אם נצליח לטעת את הבית הזה בכל ילדי  הקריה, אין ספק שהצלחנו. תודה שבחרתם בנו, אין לי ספק שבחרתם טוב - בית שהוא מלא תוכן, מלא בשמחת חיים. אנו כרשות מקומית נלווה את המקום. אנו אחת מצלעות המשולש- תנובה, עיריית קרית ביאליק ורשת המתנ"סים".

לדברי יונה יהב, ראש עיריית חיפה: "אני מודה לתנובה ולחברה למתנסים על שיתוף הפעולה הזה ומקווה שזו תהיה מסורת. זה רעיון מרגש ונכון שיוסיף הרבה לחברה. הבית החדש מאוד יפה ובטוב טעם ואני מאמין שיש קורלציה בין אסתטיות להתנהגות. אנחנו בחיפה פועלים שנים רבות עם החברה למתנ"סים ואוהבים את חברת תנובה והיא יכולה לראות בנו בית להצעות, רעיונות ושיתופי פעולה עתידיים".

פרויקט "בית לגדול טוב" מעניק לקהילה הזדמנות ליהנות מעולמות תוכן ממגוון תחומים: קוגניטיבי, מוטורי, אמנותי, ערכי ופנאי.
ייחודם של מרכזים אלו הוא במיקומם בערים ובשכונות פריפריאליות ובפעילות המוצעת בהם ללא עלות ו/או בעלות סמלית (מסובסדת), וזאת כחלק ממדיניות של הנגשת תכני הבית לקהילה וכמענה לצורך קיים.
"בתי לגדול טוב" מצוידים באבזור חדיש ויעודי, בחדר מחשבים, משחקיה וג'ימבורי, חדר ספריה ושמע, חדרי חוגים וחלקם אף בחצר משחקים והם מציעים פעילות חופשית לילדים חוגי העשרה, סדנאות להורים, אירועי קהילה ועוד. "בתי לגדול טוב" פועלים על פי תפיסות חינוך הוליסטיות לפיהן למגוון של חוויות ופעילויות שונות, השפעה מיטבית על התפתחות מיטבית של ילדים.
המרכזים יפעלו לאורך זמן וילוו ילדים והורים בשלבים שונים בחייהם, על ידי הצוות המקצועי של החברה למתנ"סים כאשר גם עובדי תנובה ישולבו בפרויקט באופן אינטגראלי כמתנדבים.​