סופרגז ותנובה חתמו על הסכם אספקת גז טבעי דחוס

23/06/2013

סופרגז ותנובה חתמו על הסכם אספקת גז טבעי דחוס (CNG) למחלבת תל יוסף ולמפעל סנפרוסט. ההסכם נחתם לתקופה של חמש שנים בעלות מוערכת של כ- 70 מיליון שקלים. למעבר לגז טבעי השלכות סביבתיות אשר ישפרו משמעותית את איכות האוויר בסביבת המפעלים

​חברת סופרגז, מקבוצת גרנית הכרמל, חתמה על הסכם לאספקת גז טבעי עם חברת תנובה. עלותו המוערכת של ההסכם הינה כ- 70 מיליון ש"ח, ובמסגרתו תספק ותשנע סופרגז גז טבעי דחוס (CNG) המופק ברישיון "תמר" ונדחס במתקן הדחיסה של סופרגז באלון תבור לשימוש מחלבת תנובה בתל יוסף למפעל סנפרוסט במגדל העמק.

הסכמים אלה מצטרפים לשורה ארוכה של הסכמים לאספקת גז טבעי באמצעות גז טבעי דחוס (CNG) ובאמצעות רשת החלוקה, אשר חתמה חברת סופרגז עם לקוחות מובילים רבים בתעשייה הישראלית.

לצורך אספקת הגז למחלבת תנובה בתל יוסף, הגז הטבעי יידחס במתקן הדחיסה של סופרגז באלון תבור. לאחר שנדחס הגז, הוא משונע במיכליות למחלבה. במחלבה יוקם ע"י סופרגז מתקן ייעודי לפריקת הגז מהמיכליות, להפחתת לחץ הגז ולהזרמתו למפעל. בנוסף, תבצע סופרגז את ההסבה של כלל מתקני המחלבה לשימוש בגז טבעי.

הגז הטבעי שיסופק למחלבה יחליף את המזוט, בו עשתה המחלבה שימוש עד כה. באמצעות המעבר לגז טבעי תחסוך המחלבה עשרות אחוזים מעלויות האנרגיה השנתיות. למעבר לגז טבעי יש גם השלכות סביבתיות אשר יפחיתו משמעותית את רמת הזיהום הסביבתי שיוצרת המחלבה.

לדברי אייל חנקין, מנכ"ל סופרגז, "חברת סופרגז היא חלוצה בתחום הגז הדחוס (CNG) לתעשייה בישראל. סופרגז שמה לה כמטרה להוביל את החדרת השימוש בגז טבעי בקרב לקוחות תעשייתיים בישראל, בין היתר באמצעות הפיתרון הייחודי של אספקת גז טבעי דחוס. הקמת מתקן הדחיסה באלון תבור, הראשון מסוגו בישראל, נמצאת בשלבים מתקדמים ביותר והמתקן יתחיל לספק גז טבעי דחוס ללקוחות בספטמבר השנה.

בהתאם לכך התקשרה סופרגז עם מספר רב של לקוחות משמעותיים ומובילים בתעשייה הישראלית בהסכמים לאספקת גז טבעי דחוס למפעליהם. "אספקה ושינוע של גז טבעי דחוס מהווה פתרון אולטימטיבי למפעלים אשר רשת חלוקת הגז הטבעי תגיע אליהם רק בעוד מספר שנים. אנו הופכים את הגז הטבעי לנגיש כבר היום, לתועלת החברות וכמובן גם לתועלת הסביבה והצרכן הסופי".

לדברי אייל מליס, משנה למנכ"ל תנובה ומנכ"ל תשלובת החלב, "החתימה על ההסכם הוא חלק ממהלך רחב שהחל לפני 4 שנים, להעברת כל מפעלי תנובה המשתמשים במזוט לשימוש בגז טבעי. מחלבת אלון תבור, מחלבת רחובות ומפעל בעמק כבר נמצאים בשלבים מתקדמים של הסבה לשימוש בגז טבעי במקום מזוט. עתה גם מחלבת תל יוסף – המחלבה שמספקת את מוצרי הגבינות הצהובות והחמאה ומפעל סנפרוסט יעברו לשימוש בגז טבעי.

מעבר ליתרונות הכלכליים של המהלך, המעבר לשימוש בגז טבעי תואם את מדיניות תנובה בדבר שיפור באיכות האויר בסביבת המפעלים שלנו ומשתלב במדיניות הסביבתית הכוללת של החברה".