- |
- השף הלבן
- |
- כשרות
- |
- מכון תנובה למחקר
- |
- מוזיאון תנובה
- |
- תנובה ארה"ב
- |
- תנובה שף
רוטב לסלט חסה
2014-10-01 אם אתם מחפשים רוטב עדין ודל שומן לסלט חסה, זה המתכון בשבילכם! תוך 5 דקות בלבד תוכלו להכין את הרוטב הנהדר וליהנות מסלט בריא ורענן.
מידע כללי
ציון גולשים:
4 מתוך 5
דרגת קושי:
קל
סוג מתכון:
פרווה
מס' מנות:
6-8
זמן הכנה:
5 דקות
המצרכים הדרושים לרוטב לסלט חסה
- ½2 כפות שמן זית כתית מעולה
- 4 כפות מיץ לימון סחוט טרי
- 1 כפית ממרח חרדל חלק
- ¾ כפית סוכר
- קורט מלח
אופן הכנה לרוטב לסלט חסה
1. שמים את כל המצרכים בקערית וטורפים היטב לתערובת סמיכה ואחידה. לחילופין, אפשר להכניס את המצרכים לצנצנת בעלת מכסה הדוק ולנער היטב.
לגיוון:
- לרוטב שום ודבש: מחליפים את הסוכר בכפית דבש ומוסיפים ½ שן שום קטנה כתושה.
- לרוטב תפוז ורוזמרין: מחליפים את מיץ הלימון ב־3 כפות חומץ יין לבן ומוסיפים 1 כף מיץ תפוזים, ½ כפית קליפת לימון מגוררת ו־½ כפית עלי רוזמרין קצוצים דק.
- מחליפים 1 כף משמן הזית בשמן אבוקדו, או שמן אגוזי לוז, או מוסיפים לשמן הזית כמה טיפות של שמן שומשום כהה.
- מחליפים את מיץ הלימון בחומץ יין לבן, או בחומץ מתובל.
- מוסיפים לרוטב עשבי תיבול קצוצים דק – טריים או מיובשים - כמו ריחן, שמיר, נענע וקורנית.
הצעת הגשה:
טרם ההגשה יוצקים מעל את הרוטב לסלט ומערבבים בתנועות הקפצה.
דרגו
דירוגך התקבל
X

תודה על דירוגך.