גאודה

סודות הגבינה

הגבינה ההולנדית גאודה היא אחת הגבינות האהובות והמוכרות בעולם. היא מיוצרת מחלב בקר ובהולנד כל כך אוהבים אותה, עד שהיא הפכה לשם נרדף כמעט לכל גבינה צהובה שם. הגאודה כל כך פופולרית ואהובה בזכות הטעם החזק והנפלא שלה, הוא חלבי, קרמי, עשיר ומעט מתקתק ולכן היא גם מתאימה למגוון שימושים.

פרוסות גאודה הן שידוך מושלם לטוסטים. הגאודה נמסה ונמתחת, ילדים אוהבים את הטעם שלה, והיא מקבלת ביחד איתה כל תוספת שאוהבים בטוסט, מירקות כמו עגבניה או פלפלים ועד ממרחים כמו פסטו למשל. כמובן שגם נהדר להכין איתה פיצה ביתית, על בצק שהכנתם לבד, על טורטיה ואפילו פיצה-פיתה שילדים אוהבים. אפשר גם להמיס אותה כדי להכין רוטב גבינה טעים ועדין. טעמה המתקתק משתלב במיוחד עם מאכלים מלוחים, שמחמיאים לה.

גם בלי המסה, היא תשתלב נהדר בכריכים טריים במקום גבינה צהובה או בתוספת אליה. לצד קרקרים מלוחים אפשר להגיש פרוסות גאודה מגולגלות שיהפכו את הקרקרים לנשנוש מושלם.

גאודה - מוצר

טעימה קצרה על גאודה

מתכונים והצעות הגשה

קרואסון גאודה וריבת פירות יער

שדרוג לארוחת הבוקר: פורסים קרואסוני חמאה, מורחים ריבת פירות יער ומוסיפים פרוסות גאודה ועלי רוקט. מגישים לצד קפה או תה.

טארט עגבניות וגאודה

אופים מלבן בצק עלים ב-180 מעלות כ-20 דקות ומצננים לאחר מכן. מורחים על החלק הפנימי של המלבן רוטב עגבניות איכותי ומעליו מניחים פרוסות גאודה ועלי רוקט רעננים.

גאודה טארט