נגישות

דלורית במילוי סלט אורז מלא

2015-09-24
דלורית במילוי סלט אורז מלא

מידע כללי

ציון גולשים:

3 מתוך 5

דרגת קושי:
קל
סוג מתכון:
חלבי
מס' מנות:
4

המצרכים הדרושים לדלורית במילוי סלט אורז מלא

  • 2 דלוריות (ניתן להשתמש גם בדלעת ערמונים) קטנות חצויות לאורכן, מרוקנות מגרעינים
  • 1 כוס אורז מלא מבושל
  • 1/2 כוס פירורי לחם מקמח מלא
  • 2/3 גביע קוטג' תנובה מופחת נתרן 5%
  • 1/4 כוס צימוקים
  • 1 תפוח גרנד סמית מגורר
  • 1 בצל יבש קלוף, קצוץ ומאודה ב-1 כפית שמן זית 
  • קורט פלפל שאטה
  • 2 כפיות אבקת קארי
  • 1 כפית זרעי כוסברה
  • 2 כפיות סילאן
  • לקישוט
  • 2  כפיות סילאן נוספות
  • חופן כוסברה קצוצה

אופן ההכנה לדלורית במילוי סלט אורז מלא

  1. מניחים את חצאי הדלוריות בתבנית, כשהחלק הפתוח כלפי מטה. (במידה ואין מספיק מקום למילוי, ניתן "לחפור" מעט בבשר הדלורית על מנת ליצור שקע מספיק גדול למילוי).
  2. מוסיפים מים בגובה 2 ס"מ. אופים בחום 180 מעלות למשך כ-30 דקות.
  3. בינתיים, בקערה, מכינים תערובת מכל המצרכים למילוי.
  4. כשהדלוריות התרככו, מניחים להן להתקרר מעט ואז ממלאים אותן במילוי.
  5. מסדרים את הדלוריות הממולאות בתבנית, מזליפים מעל כל חצי דלורית חצי כפית סילאן ומחזירים לתנור למשך כעשרים דקות נוספות או עד שמשחימות.
  6. מעבירים את הדלוריות לצלחת הגשה, מפזרים מעליהן את הכוסברה הקצוצה ומגישים.

ערכים תזונתיים לדלורית במילוי סלט אורז מלא

למנה: 393 קלוריות / חלבון 11 גרם / פחמימות 86 גרם מתוכן סוכרים 19.5 גרם
שומן 4 גרם / כולסטרול 5.6 מ"ג / נתרן 218 מ"ג / סיבים 11 גרם / סידן 232 מ"ג
דרגו
חזרה למתכונים למצפן התזונתי