- |
- השף הלבן
- |
- כשרות
- |
- מכון תנובה למחקר
- |
- מוזיאון תנובה
- |
- תנובה ארה"ב
- |
- תנובה שף
מאפה פילו במילוי עדשים ובצל מקורמל
2015-09-24
מידע כללי
ציון גולשים:
4 מתוך 5
דרגת קושי:
קל
סוג מתכון:
חלבי
מס' מנות:
8
המצרכים הדרושים למאפה פילו במילוי עדשים ובצל מקורמל
- 1 שקית עדשים ירוקות מבושלות סנפרוסט
- 8 דפי פילו מופשרים (288 גרם)
- 5 בצלים סגולים קלופים וקצוצים
- 4 כפות סילאן
- 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
- 6-7 שיני שום קצוצות
- שמן זית למריחה על דפי הפילו
- לרוטב יוגורט
- 1 גביע יוגורט תנובה 3%
- 2 שיני שום כתושות
- 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
- 3-4 עלי נענע קצוצים
- 1-2 כפות שמן זית
אופן ההכנה למאפה פילו במילוי עדשים ובצל מקורמל
- מבשלים את העדשים במים עד ריכוך מלא. מסננים היטב וסוחטים קלות.
- מאדים את הבצל החתוך על אש נמוכה עד להשחמה, מוסיפים את הסילאן/דבש לעוד דקה ומורידים מהאש.
- במעבד מזון או מיקסר ידני טוחנים 3/4 מכמות העדשים עד קבלת משחה.
- מערבבים עם העדשים השלמות, מוסיפים שום, מלח ופלפל שחור גרוס ואת הבצל המקורמל.
- מעבירים את התערובת לקירור.
- מרפדים תבנית בנייר אפייה. מורחים את הנייר בכף שמן זית.
- פורסים על משטח נקי דף פילו אחד. בעזרת מברשת, משמנים חצי מהדף בכף שמן זית ומקפלים לחצי.
- ממלאים במרכז הדף שלוש כפות מהתערובת ומקפלים בצורת מעטפה. הופכים ומניחים את המעטפה בתבנית כאשר הקיפולים כלפי מטה. בעזרת סכין חדה חורצים בעדינות שני חריצים בחלקה העליון של כל מעטפה.
- מורחים את המעטפות בחצי כפית שמן זית ואופים בתנור במשך כ- 10 דקות או עד להשחמה.
- להכנת הרוטב: בקערה קטנה מערבבים היטב את כל המצרכים לרוטב.
- להגשה: מעבירים כל מעטפת פילו לצלחת הגשה ויוצקים מעליה 2-3 כפות רוטב.
ערכים תזונתיים למאפה פילו במילוי עדשים ובצל מקורמל
למנה: 306 קלוריות / חלבון 15 גרם / פחמימות 58.5 גרם מתוכן סוכרים 8.5 גרם
שומן 4 גרם / כולסטרול 2.25 מ"ג / נתרן 149 מ"ג / סיבים 8.5 גרם / סידן 33 מ"ג
שומן 4 גרם / כולסטרול 2.25 מ"ג / נתרן 149 מ"ג / סיבים 8.5 גרם / סידן 33 מ"ג
דרגו
דירוגך התקבל
X

תודה על דירוגך.