נגישות

מאפה פילו במילוי עדשים ובצל מקורמל

2015-09-24
מאפה פילו במילוי עדשים ובצל מקורמל

מידע כללי

ציון גולשים:

4 מתוך 5

דרגת קושי:
קל
סוג מתכון:
חלבי
מס' מנות:
8

המצרכים הדרושים למאפה פילו במילוי עדשים ובצל מקורמל

  • 1 שקית עדשים ירוקות מבושלות סנפרוסט
  • 8 דפי פילו מופשרים (288 גרם)
  • 5 בצלים סגולים קלופים וקצוצים
  • 4 כפות סילאן
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
  • 6-7  שיני שום קצוצות
  • שמן זית למריחה על דפי הפילו
  • לרוטב יוגורט
  • 1 גביע יוגורט תנובה 3% 
  • 2  שיני שום כתושות
  •  1/4 כפית פלפל שחור גרוס
  • 3-4 עלי נענע קצוצים
  • 1-2 כפות שמן זית

אופן ההכנה למאפה פילו במילוי עדשים ובצל מקורמל

  1. מבשלים את העדשים במים עד ריכוך מלא. מסננים היטב וסוחטים קלות.
  2. מאדים את הבצל החתוך על אש נמוכה עד להשחמה, מוסיפים את הסילאן/דבש לעוד דקה ומורידים מהאש.
  3. במעבד מזון או מיקסר ידני טוחנים 3/4 מכמות העדשים עד קבלת משחה.
  4. מערבבים עם העדשים השלמות, מוסיפים שום, מלח ופלפל שחור גרוס ואת הבצל המקורמל.
  5. מעבירים את התערובת לקירור.
  6. מרפדים תבנית בנייר אפייה. מורחים את הנייר בכף שמן זית.
  7. פורסים על משטח נקי דף פילו אחד. בעזרת מברשת, משמנים חצי מהדף בכף שמן זית ומקפלים לחצי.
  8. ממלאים במרכז הדף שלוש כפות מהתערובת ומקפלים בצורת מעטפה. הופכים ומניחים את המעטפה בתבנית כאשר הקיפולים כלפי מטה. בעזרת סכין חדה חורצים בעדינות שני חריצים בחלקה העליון של כל מעטפה.
  9. מורחים את המעטפות בחצי כפית שמן זית ואופים בתנור במשך כ- 10 דקות או עד להשחמה.
  10. להכנת הרוטב: בקערה קטנה מערבבים היטב את כל המצרכים לרוטב.
  11. להגשה: מעבירים כל מעטפת פילו לצלחת הגשה ויוצקים מעליה 2-3 כפות רוטב.

ערכים תזונתיים למאפה פילו במילוי עדשים ובצל מקורמל

למנה: 306 קלוריות / חלבון 15 גרם / פחמימות 58.5 גרם מתוכן סוכרים 8.5 גרם
שומן  4 גרם / כולסטרול 2.25 מ"ג / נתרן 149 מ"ג / סיבים 8.5 גרם / סידן 33 מ"ג
דרגו
חזרה למתכונים למצפן התזונתי