- |
- השף הלבן
- |
- כשרות
- |
- מכון תנובה למחקר
- |
- מוזיאון תנובה
- |
- תנובה ארה"ב
- |
- תנובה שף
מאפינס גבינות והפתעות
2015-09-24
מידע כללי
ציון גולשים:
4 מתוך 5
דרגת קושי:
קל
סוג מתכון:
חלבי
מס' מנות:
12
המצרכים הדרושים למאפינס גבינות והפתעות
- 2 גביעים גבינה לבנה תנובה דלת נתרן 5% (500 גרם)
- 150 גרם עמק לייט 9% מגוררת
- 1/3 כוס שמן זית
- 1 ביצה בינונית
- 4-5 שיני שום קצוצות
- חופן עלי אורגנו טרי
- 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
- חופן שבבי בצל יבש או 2 בצלים יבשים קצוצים ומטוגנים
- 2 כפות פפריקה מתוקה
- 175 גרם קמח לחם
- 175 גרם קמח חיטה מלא
- 18 גרם (שקית וחצי) אבקת אפייה
- כוס (200 גרם) צימוקים
- חצי כוס אגוזי מלך קצוצים
- לקישוט
- ביצה טרופה
- חופן אגוזים קצוצים
אופן ההכנה למאפינס גבינות והפתעות
- מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית של 12 שקעים בעטרות נייר.
- בקערה גדולה מערבבים יחד את הגבינות, השמן, התבלינים ושאר החומרים פרט לקמחים ואבקת האפייה.
- מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבבים רק עד שאחיד. חשוב להימנע מעיבוד יתר של התערובת, שעלול לגרום ללחמניות לצאת דחוסות וכבדות.
- בעזרת 2 כפות מחלקים את התערובת ל-12 השקעים באופן שווה.
- מברישים במעט ביצה טרופה ומפזרים אגוזים קצוצים מעל.
- אופים במשך 20-25 דקות או עד שהלחמניות תפוחות, זהובות וריחניות.
- מצננים מעט בטמפרטורת החדר ומגישים.
ערכים תזונתיים למאפינס גבינות והפתעות
למנה: 298 קלוריות / חלבון 12 גרם / פחמימות 34.5 גרם מתוכן סוכרים 10 גרם
שומן 12.5 גרם / כולסטרול 37 מ"ג / נתרן 295 מ"ג / סיבים 2 גרם / סידן 142 מ"ג
שומן 12.5 גרם / כולסטרול 37 מ"ג / נתרן 295 מ"ג / סיבים 2 גרם / סידן 142 מ"ג
דרגו
דירוגך התקבל
X

תודה על דירוגך.