- |
- השף הלבן
- |
- כשרות
- |
- מכון תנובה למחקר
- |
- מוזיאון תנובה
- |
- תנובה ארה"ב
- |
- תנובה שף
קנלוני גבינות וחצילים בציפוי פריך
2015-09-24
מידע כללי
ציון גולשים:
5 מתוך 5
דרגת קושי:
קל
סוג מתכון:
חלבי
מס' מנות:
10
המצרכים הדרושים לקנלוני גבינות וחצילים בציפוי פריך
- 1 חבילת קנלוני
- 1 גביע קוטג' תנובה מופחת נתרן 5%
- 1 חבילה כנען 5% מסדרת השף הלבן
- 3 כפות שמן זית
- 5-6 שיני שום קצוצות
- 2 בצלים בינוניים קצוצים
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 1 חבילה בזיליקום
- 5 חצילים חתוכים לקוביות גדולות
- 1-2 כפות פירורי לחם
- 200 גרם פטריות פורטובלו
- 20 גרם פתיתי פרמזן מסדרת השף הלבן
- לציפוי הפריך
- 200 גרם פירורי לחם מופחתי נתרן
- 100 גרם נבט חיטה
- 1 גביע קוטג' תנובה מופחת נתרן 5%
- 2 כפות שמן זית
- 4 שיני שום מגוררות
- 1/2 כפית פלפל שחור
- עלים מ 3-4 גבעולי טימין קצוצים
אופן ההכנה לקנלוני גבינות וחצילים בציפוי פריך
- מחממים תנור ל-200 מעלות.
- מתבלים את קוביות החציל בפלפל שחור, 3 שיני שום קצוצות וכף שמן זית. צולים בתנור עד שהחציל צלוי היטב.
- בינתיים, מכינים את רוטב העגבניות הבסיסי (לפי מתכון נפרד). מתבלים את רוטב העגבניות: בסיר קטן, מאדים את שיני השום הקצוצות בשמן הזית.
- מוסיפים לרוטב העגבניות את האורגנו/טימין. מביאים לרתיחה, מחלישים את האש, מכסים חלקית ומבשלים כ-5 דקות.
- בקערה, מערבבים היטב את כל החומרים למילוי.
- יוצקים מעט רוטב לכיסוי תחתית התבנית.
- ממלאים את גלילי הקנלוני במילוי ומסדרים בתבנית.
- מכסים את הגלילים ברוטב, מכסים בנייר אפייה ומעליו נייר אלומניום ואופים במשך כחצי שעה.
- בינתיים, מכינים את ה"קראסט" – הציפוי: בקערה קטנה מערבבים היטב את כל החומרים לציפוי עד קבלת פירורים.
- מוציאים את הקנלוני מהתנור, מסירים את הכיסוי ומצפים בפירורים.
- מחזירים לתנור למשך כ-10 דקות נוספות או עד שהפירורים מזהיבים.
- להגשה: יוצקים מעט מהרוטב לתחתית הצלחת ומעליו מניחים בזהירות את הקנלוני.
ערכים תזונתיים לקנלוני גבינות וחצילים בציפוי פריך
למנה: 390 קלוריות / חלבון 24 גרם / פחמימות 47 גרם מתוכן סוכרים 2 גרם
שומן 12 גרם / כולסטרול 17 מ"ג / נתרן 312 מ"ג / סיבים 3.4 גרם / סידן 140 מ"ג
שומן 12 גרם / כולסטרול 17 מ"ג / נתרן 312 מ"ג / סיבים 3.4 גרם / סידן 140 מ"ג
דרגו
דירוגך התקבל
X

תודה על דירוגך.