נגישות

קנלוני גבינות וחצילים בציפוי פריך

2015-09-24
קנלוני גבינות וחצילים בציפוי פריך

מידע כללי

ציון גולשים:

5 מתוך 5

דרגת קושי:
קל
סוג מתכון:
חלבי
מס' מנות:
10

המצרכים הדרושים לקנלוני גבינות וחצילים בציפוי פריך

  • 1 חבילת קנלוני
  • 1 גביע קוטג' תנובה מופחת נתרן 5%
  • 1 חבילה כנען 5% מסדרת השף הלבן
  • 3 כפות שמן זית
  • 5-6 שיני שום קצוצות
  • 2 בצלים בינוניים קצוצים
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 1 חבילה בזיליקום 
  • 5 חצילים חתוכים לקוביות גדולות
  • 1-2 כפות פירורי לחם
  • 200 גרם פטריות פורטובלו
  • 20 גרם פתיתי פרמזן מסדרת השף הלבן
  • לציפוי הפריך
  •  200 גרם פירורי לחם מופחתי נתרן
  •  100 גרם נבט חיטה
  • 1 גביע קוטג' תנובה מופחת נתרן  5%
  • 2  כפות שמן זית
  • 4  שיני שום מגוררות
  • 1/2  כפית פלפל שחור
  • עלים מ 3-4 גבעולי טימין קצוצים

אופן ההכנה לקנלוני גבינות וחצילים בציפוי פריך

  1. מחממים תנור ל-200 מעלות.
  2. מתבלים את קוביות החציל בפלפל שחור, 3 שיני שום קצוצות וכף שמן זית. צולים בתנור עד שהחציל צלוי היטב.
  3. בינתיים, מכינים את רוטב העגבניות הבסיסי (לפי מתכון נפרד). מתבלים את רוטב העגבניות: בסיר קטן, מאדים את שיני השום הקצוצות בשמן הזית.
  4. מוסיפים לרוטב העגבניות את האורגנו/טימין. מביאים לרתיחה, מחלישים את האש, מכסים חלקית ומבשלים כ-5 דקות.
  5. בקערה, מערבבים היטב את כל החומרים למילוי.
  6. יוצקים מעט רוטב לכיסוי תחתית התבנית.
  7. ממלאים את גלילי הקנלוני במילוי ומסדרים בתבנית.
  8. מכסים את הגלילים ברוטב, מכסים בנייר אפייה ומעליו נייר אלומניום ואופים במשך כחצי שעה.
  9. בינתיים, מכינים את ה"קראסט" – הציפוי: בקערה קטנה מערבבים היטב את כל החומרים לציפוי עד קבלת פירורים.
  10. מוציאים את הקנלוני מהתנור, מסירים את הכיסוי ומצפים בפירורים.
  11. מחזירים לתנור למשך כ-10 דקות נוספות או עד שהפירורים מזהיבים.
  12. להגשה: יוצקים מעט מהרוטב לתחתית הצלחת ומעליו מניחים בזהירות את הקנלוני.

ערכים תזונתיים לקנלוני גבינות וחצילים בציפוי פריך

למנה: 390 קלוריות  / חלבון 24 גרם / פחמימות 47 גרם מתוכן סוכרים 2 גרם
שומן 12 גרם / כולסטרול 17 מ"ג / נתרן 312 מ"ג / סיבים 3.4 גרם / סידן 140 מ"ג
דרגו
חזרה למתכונים למצפן התזונתי