- |
- השף הלבן
- |
- כשרות
- |
- מכון תנובה למחקר
- |
- מוזיאון תנובה
- |
- תנובה ארה"ב
- |
- תנובה שף
רוטב עגבניות וירקות מתכון בסיסי
2015-09-24
מידע כללי
ציון גולשים:
5 מתוך 5
דרגת קושי:
קל
סוג מתכון:
פרווה
מס' מנות:
6
המצרכים הדרושים לרוטב עגבניות וירקות מתכון בסיסי
- 3-4 עגבניות
- 1 גמבה נקייה מגבעול וגרעינים
- 2 גזרים קלופים חתוכים גס
- 1 בטטה קלופה חתוכה גס
- 2 בצלים קלופים וחתוכים גס
- 1/2 סלק קלוף
- 10 שיני שום קלופות וקצוצות
- 1 כף שמן זית
- 1 כוס מים רותחים
אופן ההכנה לרוטב עגבניות וירקות מתכון בסיסי
- צולים את העגבניות (לקבלת טעם חזק יותר, ניתן לצלות את כל הירקות) בתנור במשך כעשרים דקות.
- מחממים את שמן הזית בסיר גדול ומזהיבים את הבצל. מוסיפים את השום ומאדים כדקה נוספת. מוסיפים את כל הירקות והמים ומביאים לרתיחה.
- מחלישים את הלהבה, מבשלים על סף רתיחה כחצי שעה, או עד שהגזר והסלק מתרככים.
- מסירים מהאש וטוחנים עד קבלת רוטב חלק.
- מתבלים לפי טעם אישי.
- ניתן להשתמש ברוטב זה כבסיס לרוטב לפסטה, לשקשוקה, תבשיל שעועית, לבישול קציצות ועוד.
ערכים תזונתיים לרוטב עגבניות וירקות מתכון בסיסי
למנה: 102 קלוריות / חלבון 2.7 גרם / פחמימות 19.5 גרם מתוכן סוכרים 9.5 גרם
שומן 2.15 גרם / כולסטרול 0 מ"ג / נתרן 56 מ"ג / סיבים 4.8 גרם / סידן 44.5 מ"ג
שומן 2.15 גרם / כולסטרול 0 מ"ג / נתרן 56 מ"ג / סיבים 4.8 גרם / סידן 44.5 מ"ג
דרגו
דירוגך התקבל
X

תודה על דירוגך.