נגישות

רוטב עגבניות וירקות מתכון בסיסי

2015-09-24
רוטב עגבניות וירקות מתכון בסיסי

מידע כללי

ציון גולשים:

5 מתוך 5

דרגת קושי:
קל
סוג מתכון:
פרווה
מס' מנות:
6

המצרכים הדרושים לרוטב עגבניות וירקות מתכון בסיסי

  • 3-4 עגבניות 
  • 1 גמבה נקייה מגבעול וגרעינים
  • 2 גזרים קלופים חתוכים גס
  • 1 בטטה קלופה חתוכה גס
  • 2 בצלים קלופים וחתוכים גס
  • 1/2 סלק קלוף
  • 10 שיני שום קלופות וקצוצות 
  • 1 כף שמן זית
  • 1 כוס מים רותחים

אופן ההכנה לרוטב עגבניות וירקות מתכון בסיסי

  1. צולים את העגבניות (לקבלת טעם חזק יותר, ניתן לצלות את כל הירקות) בתנור במשך כעשרים דקות.
  2. מחממים את שמן הזית בסיר גדול ומזהיבים את הבצל. מוסיפים את השום ומאדים כדקה נוספת. מוסיפים את כל הירקות והמים ומביאים לרתיחה.
  3. מחלישים את הלהבה, מבשלים על סף רתיחה כחצי שעה, או עד שהגזר והסלק מתרככים.
  4. מסירים מהאש וטוחנים עד קבלת רוטב חלק.
  5. מתבלים לפי טעם אישי.
  6. ניתן להשתמש ברוטב זה כבסיס לרוטב לפסטה, לשקשוקה, תבשיל שעועית, לבישול קציצות ועוד.

ערכים תזונתיים לרוטב עגבניות וירקות מתכון בסיסי

למנה: 102 קלוריות / חלבון 2.7  גרם / פחמימות 19.5 גרם מתוכן סוכרים 9.5 גרם
שומן 2.15  גרם / כולסטרול 0 מ"ג / נתרן 56 מ"ג / סיבים 4.8 גרם / סידן  44.5 מ"ג
דרגו
חזרה למתכונים למצפן התזונתי