מאי 2014

גיליון 42 - המלצות תזונתיות

דבר המערכת

כשהתחלתי את דרכי המקצועית לפני שלושים שנה, הס היה מלאפשר למטופל לאכול יותר משתי ביצים בשבוע, גם אם רמת הכולסטרול שלו היתה תקינה, הפחמימות נחלקו לפשוטות ומורכבות, סיבים (מסיסים בלבד) הוספו לתפריט באופן יזום למניעת עצירות…ואומגה היתה רק אות ביוונית.

המלצת העורכים

סחרחרת ההמלצות לצריכת פחמימות במאה ה-20

לפי פרופ' נסל, הפולמוס התזונתי המשפיע שיתואר בהמשך נבע משני גורמים מצערים. האחד הוא ניגוד עניינים, שממנו סובלות ממשלות, שנדרשות לפרסם המלצות תזונה (1): הן אחראיות גם לבריאות הציבור וגם לשגשוג הכלכלה והתעשייה...

להמשך קריאה

אי סבילות לסוכרים – אטיולוגיה, תסמינים ואבחון

שגשוג מיקרואורגניזמים במעי מתייחס לשני מצבים, בהם ישנם תסמינים משניים לשגשוג חיידקים יצרני מימן במעי הדק או Small Intestinal Bacterial Overgrowth ((SIBO, ולשגשוג מיקרואורגניזמים יצרני מתאן (מתאנוגנים) במעי או Intestinal Methanogen...

להמשך קריאה

צמחי מרפא – מסורת ומדע

פרופ' זוהרה יניב בכרך גיליון 65 - צמחי מרפא יולי 2023

האיסוף והשימוש בצמחי המרפא הוא אחד המקצועות הרפואיים הקדומים ביותר הידועים לאדם. בתחילה לא היה הבדל בין איסוף צמחים למאכל לבין איסופם לצורכי ריפוי, מה עוד שרוב מזונו של האדם היה ממקורות צמחיים. מכיוון, שמשחר...

להמשך קריאה

רוצים להישאר מעודכנים?

המגזין שלנו יוצא פעמיים בשנה, אנחנו כבר נדאג לשלוח לך כל גיליון חדש ומאמרים חדשים רלוונטים ישירות למייל שלך

צרפו אותי

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie , של תנובה ושל צדדים שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.