Review - מגזין מכון תנובה למחקר
גיליון 50 - גיליון היובל
דבר המערכת
17 שנים שהוא פוגש דיאטנים, רופאים ובעלי מקצוע אחרים הנוגעים בעולם התזונה דרך מילים, גרפים, טבלאות ורפרנסים. 17 שנים ברציפות שהגליון יוצא לאור 3 פעמים בכל שנה, ומביא איתו מאמרים של מיטב אנשי המקצוע והמדע בכל נושא.

מחקר התזונה בעשורים האחרונים – מאין באנו ולאן אנחנו הולכים?
אתגרי הטיפול בסוכרת היום ומחר
מגמות בתזונה למניעה וטיפול במחלות לב וכלי דם
יתר לחץ דם – מה השתנה בשני עשורים?
השמנה תובנות 2017
סרטן המעי הגס – גנטיקה, אורח חיים ומה שביניהם
התפתחות האבחון והטיפול באוסטיאופורוזיס
תהפוכות בגישה לאלרגיה למזון – האפידמיה של המאה ה- 21
חידושים בתזונת ילדים
תזונה וזיקנה בריאה בגיל השלישי – האם יש אור בקצה המנהרה?
המלצת העורכים
סחרחרת ההמלצות לצריכת פחמימות במאה ה-20
לפי פרופ' נסל, הפולמוס התזונתי המשפיע שיתואר בהמשך נבע משני גורמים מצערים. האחד הוא ניגוד עניינים, שממנו סובלות ממשלות, שנדרשות לפרסם המלצות תזונה (1): הן אחראיות גם לבריאות הציבור וגם לשגשוג הכלכלה והתעשייה...
אי סבילות לסוכרים – אטיולוגיה, תסמינים ואבחון
שגשוג מיקרואורגניזמים במעי מתייחס לשני מצבים, בהם ישנם תסמינים משניים לשגשוג חיידקים יצרני מימן במעי הדק או Small Intestinal Bacterial Overgrowth ((SIBO, ולשגשוג מיקרואורגניזמים יצרני מתאן (מתאנוגנים) במעי או Intestinal Methanogen...
צמחי מרפא – מסורת ומדע
האיסוף והשימוש בצמחי המרפא הוא אחד המקצועות הרפואיים הקדומים ביותר הידועים לאדם. בתחילה לא היה הבדל בין איסוף צמחים למאכל לבין איסופם לצורכי ריפוי, מה עוד שרוב מזונו של האדם היה ממקורות צמחיים. מכיוון, שמשחר...

רוצים להישאר מעודכנים?
המגזין שלנו יוצא פעמיים בשנה, אנחנו כבר נדאג לשלוח לך כל גיליון חדש ומאמרים חדשים רלוונטים ישירות למייל שלך
צרפו אותי