תזונת המחר מתקדמת לעבר התאמה אישית לצרכים תזונתיים מגוונים

26/11/2023
זמן קריאה ממוצע: דקה

אין ספק שתזונת המחר מתקדמת לעבר התאמה אישית לצרכים תזונתיים מגוונים. הצרכים התזונתיים משתנים במהלך החיים, כמו כן יש אוכלוסיות עם דרישות תזונתיות ספציפיות וכן רגישויות ואלרגיות המחייבות התאמה.
אנו בתנובה פועלים לתת מענה:

  • לרגישים ללקטוז: דל ונטול לקטוז – כ 42% ממוצרי חטיבת החלב הינם דלי או נטולי לקטוז ומהווים פתרון למי שרגיש לסוכר החלב, הלקטוז. בין המוצרים: חלב נטול לקטוז, יוגורט נטול לקטוז, יוגורט דיאט יופלה ועוד.
  • לנמנעים מגלוטן: כ- 40% ממוצרי תנובה נושאים את הסימון "ללא גלוטן". כמו כן יש מוצרים ייעודיים כגון שניצל אמיתי ביתי מסדרת מאמא עוף ללא גלוטן.
  • לנמנעים מחלב: בין אם מדובר באלרגיה או סיבה אחרת, המותג תנובה Alternative הינו המותג המוביל בעולם תחליפי החלב שנותן מענה לצרכים אלו. החל מתחליפי חלב ומשקאות חלב וכלה במעדני ביו, טופו ותחליפי גבינות.
  • לסכרתיים: מגוון מוצרי חלב ותחליפי חלב נושאים את תו האגודה הישראלית לסוכרת
  • לצמחונים ומפחיתי בשר: תנובה השיקה באוגוסט 2023 את "הסדרה הצמחונית" – נתחונים צמחוניים המהווים תחליף עוף ובקר מבוסס על חלבון מהצומח שפותח במרכז המחקר והפיתוח לחלבון חלופי ברחובות בהיקף השקעה של כ- 7 מיליון שקל. מוצרי "הסדרה הצמחונית" אשר מיוצרים במפעל אלטרנטיב באלון תבור עשירים בחלבון וכוללים כ-20 גרם חלבון ל-100 גרם.
    סדרה צמחונית נוספת היא הסדרה הצמחונית של טירת צבי הכוללת פסטרמות ונקניקיות  מבוססות חלבון סויה.
  • לספורטאים: מותג GO המציע מגוון פתרונות לתזונת ספורט כולל מגוון של מוצרים בהם יוגורטים, משקאות חלב , מעדנים, חטיפי חלבון , תחליפי חלב מבוססי סויה ואבקות חלבון. מגוון מוצרי GO מהווה מענה מתאים לספורטאים הנדרשים לחלבון בכמות המותאמת לצרכיהם.

 

תנובה פועלת מזה שנים לשיפור תזונתי של מגוון המוצרים

כבר בשנת 2013 תנובה יזמה את תכנית המצפן התזונתי להפחתת סוכר ומלח. ההפחתות היו הדרגתיות ללא תחליפים. במסגרת המהלך הופחתו ממגוון מוצרינו כ-420  טון מלח וכ- 1,823 טון סוכר, שהם למעלה מ- 7 מיליארד קלוריות.

לפני תכנית המצפן התזונתי, תנובה פעלה למתן מענה מופחת שומן במגוון קטגוריות. לדוגמה, תנובה הייתה הראשונה להשיק גבינה צהובה 9%. כמו כן, תנובה פעלה להוצאת חומצת שומן טראנס וצבעי מאכל מלאכותיים מכל מוצריה.

עם כניסת רפורמת הסימון, תנובה פעלה להמשך הפחתות ורה-פורמולציה של המוצרים כאשר בחטיבת החלב, עברו כשליש מהמוצרים את התהליך ובחטיבת המזון, כ- 60% ממוצרי מאמא עוף ו- 100% ממוצרי מעדנות.

 

מכון תנובה למחקר

מכון תנובה למחקר נוסד בשנת 2000 במטרה ליצור דו שיח בין התעשייה לגופים ולאנשי מקצוע בתחומי הבריאות, המזון והתזונה וכן, להוות מקור ידע מדעי, עדכני ומקצועי לקהילת המומחים במזון ותזונה.

המכון מוציא לאור מגזין מדעי, מקצועי ומוביל – Review – הסוקר את המגמות והמחקרים העדכניים ביותר בנושאי תזונה ובריאות. כמו כן, המכון עורך מפגשים וכנסים מקצועיים למחזיקי עניין בתחום. במסגרות אלו המכון משתף פעולה עם למעלה מ- 150 מומחי תזונה ובריאות בישראל.

מאז הקמתו, פרסם המכון 66 גיליונות של מגזין Review שנכתבו על-ידי מיטב המומחים במגוון רחב של נושאים מסוכרת, המיקרוביום, הזדקנות ועד BIG DATA בעולמות התזונה.

כל הגיליונות נמצאים רשותכם בקישור: https://tnuva.co.il/reaserch_magazine/

 

קידום מודעות לתזונה נבונה ובריאה

שינוי הרגלי התזונה הם מהותיים לטובת קידום הבריאות של הצרכנים. לשם כך, אנחנו פועלים לקידום מודעות, הקניית ידע וכלים לתזונה בריאה ומיטיבה במגוון מהלכים. בפעילותנו, אנחנו שמים דגש על הטמעת ההרגלים הבריאים כבר בגיל צעיר.

בין המיזמים המרכזיים שלנו:

  • פרויקט בית בריא – מתחם מידע הכולל סרטוני מתכונים מזינים למשפחה, שיחות עם מגוון מומחי תזונה והורות, טיפים וכלים לניהול תזונה בריאה בבית ומוסף ייחודי לגיל השלישי.
  • פרויקט זמן משפחה – פרויקט תוכן והרצאות בנושא תקשורת במשפחה. לצד זה מגוון כתבות וטיפים על תקשורת המקדמת תזונה מיטבית לילדים.
  • ערוץ הבית של תנובה ב-YouTube – במסגרתו שפים ומומחי תזונה משתפים את הגולשים בסודות מן המטבח, בטיפים לתזונה בריאה ובמתכונים מפתיעים.

לשיתוף הכתבה

תוכן נוסף שעשוי לעניין אותך

לכל החדשות

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie , של תנובה ושל צדדים שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.